Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű császármorzsa tejmentesen

Teljes kiőrlésű császármorzsa tejmentesen
Teljes kiőrlésű császármorzsa tejmentesen
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a császármorzsát, időnként elcsábulok étteremben és ezt kérem desszertnek, tej ide-tej oda. Mostanában ismét nagyobb hangsúlyt fektetek arra, hogy megválogassam mit eszem, így neki álltam saját kezűleg elkészíteni. Szóval ez életem első császármorzsája!!! És ha már új dolgot próbálok ki, miért ne tegyem olyan dolgokkal, ami az egészségem megőrzését is szolgálja. Az alapot itt az oldalon találtam, köszönet érte Teri néninek is :) Azt hiszem ezentúl sűrűn fogok császármorzsát enni :) nagyon tartottam tőle, mert én is úgy tudtam, hogy macerás, de neeeeeem :)!!!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A tetejét megszórtam porcukorral, és hozzá saját készítésű nectarin lekvárt fogyasztottam. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a nádcukorral, majd felváltva adagoljuk a lisztet és a szójatejet.
  2. A serpenyőben felolvasztjuk a margarint, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, mehet bele a rum is.
  3. Felverjük a tojások fehérjét is, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Az olajat annyira hevítjük fel, mintha rántottát készítenénk, és hasonlóan hagyjuk sütni az egyik oldalát, majd megfordítjuk. Persze nem baj, ha eltörik, szakad, ettől lesz morzsa.
  5. Amikor már kisebb darabokra hullott, akkor picit nagyobbra vesszük a hőfokot, és megpirítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 230
elküldve: 4
receptkönyvben: 195
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejmentes császármorzsa, császármorzsa teljes kiőrlésű lisztből, császármorzsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
tojás 2 db
nádcukor 4 dkg
teljes kiőrlésű liszt 12 dkg
finomliszt 5 dkg
szójatej 2 dl
margarin 0.5 ek
sütő rum 1 ek
napraforgó olaj 3 ek