r
Nosalty Logó

Gluténmentes császármorzsa 2.

Flikflak
Gluténmentes császármorzsa 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

968
Kalória
22.6g
Fehérje
170.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
66.6g
Víz
206.9g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
74.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4417.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    682.5 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7750 micro
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük langyosra.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük kb. 1,5 dl mézzel, a reszelt citromhéjjal ( ízlés szerinti mennyiségben ), s elegyítjük a langyos tejjel.
  3. A kukoricadarát is hozzáadjuk a tejhez, alaposan elkevergetjük, s legalább 3/4 órán át pihentetjük, hogy jól meg tudja szívni magát.
  4. A türelmi idő lejárta után felverjük a tojásfehérjéket a végén hozzáadagolva a maradék 0,5 dl mézet, s beleforgatjuk a kukoricadarás masszába - ami addigra már jócskán sűrűsödött. ( Amennyiben túl sűrűnek mutatkozik, akkor adjunk hozzá egy kis tejet. Sajnos a tej mennyiségét pontosan nehéz megadni, hiszen nagymértékben függhet a kukoricadara finomságától, fajtájától.)
  5. A serpenyőben kevés vajat olvasztunk, s rámerünk egy merőkanállal a tésztából, s megpirítjuk, mintha omlettet készítenénk, majd átfordítjuk, a másik oldalát is megpirítjuk, ezek után fakanállal összetördeljük, s átborítjuk egy másik edénybe (lábosba) - melybe induláskor szintén egy pici vajat olvasztottunk -, ahol kisebb lángon szárítgatjuk, pirítgatjuk tovább az apróságokat.
  6. Ha most megkóstolva úgy érezzük, hogy nem elég édes, akkor ebben az edényben meglocsolgatva mézzel még nagyon szépen beisszák azt a falatkák. Kb. mire a másik serpenyő tartalma is ide kerülne, addigra tökéletesre sülnek, s helyükre kerülhet az utánpótlás.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Elég nehéz volt rálelni a smarni gluténmentes változatára, de párom igazán türelmes volt. Ezek után nem volt kétséges, hogy a feladat is az övé lehetett, mégpedig hogy elkészítse azt :o) Sokat kísérletezett, mire ez a végeredmény így megszületett, s azóta is csak ő készíti, ha smarnit ennénk. Ennek a mennyiségnek a kisütése azért eléggé hosszadalmas, de több serpenyővel, ráadásul gyakorlott háziasszonyok és háziembörök ripsz-ropsz végeznek véle.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek