r
Nosalty Logó

Tejszínes újhagymamártás

Jolimami
Tejszínes újhagymamártás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

711
Kalória
45g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
274.6g
Víz
154.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3138 micro
Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk az újhagymákat, és a szaftos zsiradékon kb. 5 perc alatt megfuttatjuk.
  2. Felöntjük a tejszínnel és2 dlnokedli főzőlével (vagy ha nincs főzőlevünk, sülthússzaft-kockával és 2 dl vízzel).
  3. Belehelyezzük a kisebb darabokra vágott húsokat, fűszerezzük, és újabb 5 perc alatt összeforraljuk. Csak a legvégén sózzuk, ha egyáltalán szükséges.
  4. Nokedlival tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Maradék, kissé kiszáradt sült csülök és szintén száraz csirkemell hasznosítására kreáltam ezt az ebédet, amit megkönnyített egy csomag újhagyma, ami nyers fogyasztásra alig-alig alkalmas. A nagy nyári kánikulában kiszáradt és szinte üvegszerű volt az állaga. Lett belőle egy mártás a sültcsirke finom, fűszeres szaftján, felturbózva némi tejszínnel. Nagyimtól jött az ötlet, hogy a tészta főzőlevét sűrítésre használjam, a spórolás mellett különlegesen selymes íze miatt.

További receptek

Tojásmentes majonéz

Nem is gondolnánk, hogy hány embernek okoz problémát a tojás az ételek összetevői között, főleg ha még nyersen is kerül bele. E nélkül hosszabb ideig eltartható a házi készítésű ...

Gréti

Hagyományos majonéz

Húsvétkor jó sok majonézre lesz szükségünk. A házi mindig jobb, és egyértelműen frissebb. Mivel tényleg csak pár perc az elkészítése, így érdemes elkészíteni, és ha elfogy, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek