Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snidlingmártás

Snidlingmártás
Snidlingmártás
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A snidlingmártást nagyanyám hagyománya szerint a levesben főtt marhahúshoz tálalom. A levesben főtt marhahús fejedelmi étel!
A marhahúslevest eleve nem lehet kicsiben főzni, tehát olyankor érdemes, amikor együtt a nagycsalád vagy sok a vendég. Akkor aztán lehet igazi Krúdy-i lakomát rendezni: a leves után a velős pirítós, aztán a főtt hús a zöldségekkel és a mártásokkal.
Nálunk úgy van, hogy mustár és torma mindenképpen áll az asztalon, só, és borsdaráló.
Ezek mellé még legalább két mártás jár: vagy sóska és paradicsom, és/vagy meggy és snidling. Aztán az ember csemegézik: az első pár falat húst magában picit megsózva-borsozva. A következő pár falat mustárral vagy tormával. Aztán veszünk a hús mellé a levesben főtt zöldségből és snidlingmártást. Aztán krumplit veszünk a hús mellé és sóskát, végül a sort a ’desszert’, a meggymártás zárja.
Így aztán a húsleves igazi vasárnapi lakoma, hosszasan élvezhetjük az ízeket és a társaságot.
Igaz, ma szombat van, mégis igazi ünnep: beindult a balatoni korcsolya-szezon! Nagy-nagy ajándéka a Sorsnak, ha korcsolyázhatóra fagy a Balaton, és extra örömök forrása, amikor olyan simára fagy, mint ezidén! Kiélveztük az első napot (egyetlen egyet sem fogunk kihagyni!), alaposan megéhezve értünk haza, feltálaltam a tegnap megfőzött húslevest minden kellékével. Méltó koronája a napnak!

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsok mellé is ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, a snidlinget apróra vágjuk.
  2. A megfőtt tojások sárgáit villával összetörjük.
  3. Kisrugóssal kevergetve lassan hozzáadjuk az olajat, majd tempósan a tejfölt, a fehérjéket, a snidlinget.
  4. Sóval és borssal fűszerezzük.
  5. A borecettel állítjuk be a végleges ízt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

snidlingszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

351
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 2 dl
snidling 1 csokor
vörösborecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint