Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymamártás

Hagymamártás
Hagymamártás
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártás a hozzáadott plusz, a törődés, a szeretet.
A meleg mártások általában nagyon könnyen besűrűsödnek állás közben. Az a tapasztalatom, hogy kicsit hígabbra kell készíteni, mint ahogy tálalni szeretném - bársonyosan folyósan -, és a legjobb, ha elkészítés után rögtön a tálalási hőmérsékletre hűtjük a kisrugóssal folyamatosan kevergetve. Ezt a mártást fogyasztás előtt mindig frissen készítjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsételekhez, grillezett vagy rántott zöldségekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszelem a hagymát a durvábbik fogazaton.
  2. Kis lábaskában vajat olvasztok.
  3. Megpirítom a reszelt hagymát.
  4. Liszttel szórom, még kicsit pirítom.
  5. Felöntöm a tejszínnel (víz szükség szerint, kevés!).
  6. Hozzáadom a leveskockát.
  7. Összeforralom, leveszem a lángról.
  8. Borsot őrlök rá.
  9. Hideg vizes edénybe állítom a lábast és tovább keverem, míg 40 fokra hűl.
  10. Citromlével állítom be az ízét: üde hagymaíze legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 53 870
elküldve: 5
receptkönyvben: 604
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás mártás, mártás hagymából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boti
Boti / boti Fri, 2010-05-07 10:30

keszulok egy Grill party-t levezetni es uj otleteket kernek tolem. Ez a szosz, pontosan, milyen hus melle illik a legjobban? Csirke, diszno, marha,...?

Dórianyu
Dórianyu Mon, 2009-10-05 13:50

elkészítettem és isteni finom!!! a Töki pompos mellé készítettem!!! nagyon jó volt együtt!!

OdrY
OdrY Fri, 2008-09-26 13:40

Hmmmm..... De jól hangzik!
Szerintem ezt egy tortilla chips mellé mártogatónak is be lehet dobni!

176
vaj 4 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
leveskocka 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
bors 0 ízlés szerint