Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes mézes krémes Nikszi konyhájából

Tejszínes mézes krémes Nikszi konyhájából
Tejszínes mézes krémes Nikszi konyhájából
46 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű mézes krémes :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A mézet felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval összedolgozzuk.
  2. 4 cipót formázunk, egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátán megsütjük.

Krém

  1. A tejet elkezdjük forralni, majd belerakjuk a vaníliás cukrokat, porcukrot, majd a grízt is. Ha kész, teljesen kihűtjük a krémet.
  2. Keményre felverjük a habot, majd óvatosan a kihűlt tejbegrízbe forgatjuk.

Összeállítás

  1. A mézes lapra kenjük a krém felét, erre jön a második lap, ezt követően megkenjük baracklekvárral, majd jön rá a harmadik lap, erre a krém másik fele, és végül a negyedik lap. Porcukorral vagy csokimázzal díszíthetjük a tetejét.
  2. Egy éjszakán át pihentessük a hűtőben.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 740
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikszi

Mióta szakács: 2013.02.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mézes zserbó, mézes krémes, mézes lapok tejszínes krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

900
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 2 kávéskanál
margarin 10 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
méz 2 ek
porcukor 15 dkg
tej 5 dl
búzadara 100 g
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 200 ml
sárgabaracklekvár 4 ek