r
Nosalty Logó

Mézes krémes 6. - fűszerkeverékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mézes krémes 6. - fűszerkeverékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2557 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2026 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 6627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A 4 db mézes laphoz

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a szódabikarbónát, a mézet, a tejet, a mézes fűszerkeveréket, és gőz fölött sűrűre főzzük. Ez kb. 10 perc.
  3. A lisztet nyújtólapra öntjük, közepébe mélyedést formálunk, és beleöntjük a langyos mézes keveréket, majd óvatosan, de nagyon alaposan összegyúrjuk.
  4. Ha igényli a tészta, még lisztet lehet hozzáadni. Aránylag kemény tésztát kell kapnunk.
  5. Négy egyforma cipót formálunk belőle, melyeket egyesével kinyújtunk szép vékonyra. Levágjuk a széleit a tepsink méretére.
  6. A sütőkhöz adott tepsit megfordítjuk, sütőpapírral letakarjuk, és ezen sütjük egyesével a lapokat. Nagyon gyorsan megsül, kb. 7-8 perc/lap. Óvatosan lecsúsztatjuk egy másik sütőpapírra a megsült lapot. Ezt négyszer ismételjük.
  7. Minden mézeslap közé tegyünk sütőpapírt.
  8. A krémhez 3 dl tejjel, 3-4 ek búzadarával, a citrom reszelt héjával sűrű tejbegrízt főzünk, majd lehűtjük.
  9. A margarint habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral.
  10. Ha a tejbegríz teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémhez.
  11. Az első lapra krémet kenünk, erre tesszük a második lapot, melyre lekvárt kenünk, erre jön a harmadik lap, melyet újból krémmel kenünk meg, végül jön a negyedik lap.
  12. Ha idáig kész a sütink, letakarjuk tiszta konyharuhával, és egy éjszakára súlyt rakunk rá, hogy a krémek egyenletesen elosztódjanak a mézeslapok között.
  13. Másnap gőz fölött felolvasztjuk 2 ek olajjal a csokoládét, és még melegen megkenjük a sütink tetejét. Hűvös helyre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37X39
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36350
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

A mézeslapokat előre is el lehet készíteni, nyugodtan állhat akár 3-4 napig is. De hetekkel előbb is elkészíthető, ilyenkor fóliába csomagolom, és lefagyasztom. A krémmel legalább 1 napot pihenjen, mert így lesz puha és finom. A szabásból leesett darabokból kis figurákat lehet sütni. Zárt dobozban másnapra vajpuha.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi, családi recept, olyan régi, mint a tál, ami állítólag a dédi mamáé volt. Mindig szilvalekvárral készítem, mert szeretjük a savanykás ízét.  Nálunk ez a süti zserbó helyett készül, mert férjecském nem szereti a diót. Nagyon sokáig eláll hűvös helyen.

Hozzávalók

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...