r
Nosalty Logó

Mézes krémes 6. - fűszerkeverékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mézes krémes 6. - fűszerkeverékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2557 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2026 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 6627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A 4 db mézes laphoz

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a szódabikarbónát, a mézet, a tejet, a mézes fűszerkeveréket, és gőz fölött sűrűre főzzük. Ez kb. 10 perc.
  3. A lisztet nyújtólapra öntjük, közepébe mélyedést formálunk, és beleöntjük a langyos mézes keveréket, majd óvatosan, de nagyon alaposan összegyúrjuk.
  4. Ha igényli a tészta, még lisztet lehet hozzáadni. Aránylag kemény tésztát kell kapnunk.
  5. Négy egyforma cipót formálunk belőle, melyeket egyesével kinyújtunk szép vékonyra. Levágjuk a széleit a tepsink méretére.
  6. A sütőkhöz adott tepsit megfordítjuk, sütőpapírral letakarjuk, és ezen sütjük egyesével a lapokat. Nagyon gyorsan megsül, kb. 7-8 perc/lap. Óvatosan lecsúsztatjuk egy másik sütőpapírra a megsült lapot. Ezt négyszer ismételjük.
  7. Minden mézeslap közé tegyünk sütőpapírt.
  8. A krémhez 3 dl tejjel, 3-4 ek búzadarával, a citrom reszelt héjával sűrű tejbegrízt főzünk, majd lehűtjük.
  9. A margarint habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral.
  10. Ha a tejbegríz teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémhez.
  11. Az első lapra krémet kenünk, erre tesszük a második lapot, melyre lekvárt kenünk, erre jön a harmadik lap, melyet újból krémmel kenünk meg, végül jön a negyedik lap.
  12. Ha idáig kész a sütink, letakarjuk tiszta konyharuhával, és egy éjszakára súlyt rakunk rá, hogy a krémek egyenletesen elosztódjanak a mézeslapok között.
  13. Másnap gőz fölött felolvasztjuk 2 ek olajjal a csokoládét, és még melegen megkenjük a sütink tetejét. Hűvös helyre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37X39
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36220
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

A mézeslapokat előre is el lehet készíteni, nyugodtan állhat akár 3-4 napig is. De hetekkel előbb is elkészíthető, ilyenkor fóliába csomagolom, és lefagyasztom. A krémmel legalább 1 napot pihenjen, mert így lesz puha és finom. A szabásból leesett darabokból kis figurákat lehet sütni. Zárt dobozban másnapra vajpuha.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi, családi recept, olyan régi, mint a tál, ami állítólag a dédi mamáé volt. Mindig szilvalekvárral készítem, mert szeretjük a savanykás ízét.  Nálunk ez a süti zserbó helyett készül, mert férjecském nem szereti a diót. Nagyon sokáig eláll hűvös helyen.

Hozzávalók

A 4 db mézes laphoz

A krémhez és a töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?