r
Nosalty Logó

Diós krémes Károly konyhájából

Ligeti Károly
Diós krémes Károly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

1098
Kalória
19.7g
Fehérje
123.2g
Szénhidrát
61.8g
Zsír
94g
Víz
142.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
67.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Összesen 1098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Összesen 13156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    741.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    325 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9199.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1992 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1403 mg
  • Foszfor
    4472 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1478.2 g
  • Cukor
    812 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    1128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    984 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 13156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Megdaráljuk a diót. Összegyúrjuk a tésztához valókat.
  2. Négy részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk.
  3. A tepsi hátára fektetjük a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként, 6-7 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.

Krémhez

  1. A krémhez összekeverjük a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot, és megtöltjük a lapokat.

Csokimázhoz

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, a margarinnal együtt, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Aki szereti a diós süteményeket, annak nem kell bizonygatni, megéri elkészíteni, mert ugyan kissé munkaigényes, ráadásul csak másnap érdemes felszeletelni, de az íze kárpótol mindenért.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek