Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós krémes Károly konyhájából

Diós krémes Károly konyhájából
Diós krémes Károly konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a diós süteményeket, annak nem kell bizonygatni, megéri elkészíteni, mert ugyan kissé munkaigényes, ráadásul csak másnap érdemes felszeletelni, de az íze kárpótol mindenért.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

ajánlat

Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Megdaráljuk a diót. Összegyúrjuk a tésztához valókat.
  2. Négy részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk.
  3. A tepsi hátára fektetjük a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként, 6-7 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.

Krémhez

  1. A krémhez összekeverjük a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot, és megtöltjük a lapokat.

Csokimázhoz

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, a margarinnal együtt, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 387
elküldve: 13
receptkönyvben: 315
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diókrémes mézes krémes, diós mézes krémes, diókrémmel töltött mézes lapok

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fehérke37
fehérke37 Tue, 2014-06-03 13:27

Bocsánat,de ez hogy "kávéskanál"számomra túlságosan tág fogalom
Vannak akik a teásat is kávésnak nevezik,ezért szeretem a megkülönböztetést
a kávés az mokkás?,másrészt lapos vagy púpozott?

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Tue, 2014-06-03 15:32

Kedves fehérke37! Jogos az észrevételed, hiszen manapság annyi fajta és méretű kanál létezik, hogy így tényleg pontatlan a mennyiség megadás. Mentségemre szóljon, hogy amikor én tanultam a kanál fajtákat, akkor 3 féle volt. Az evő, a teás és a kávés. Hát innen a rossz beidegződés. A kérdésre visszatérve a kávés, vagy mokkás kanál szerintem is ugyanaz, és hogy lapos vagy púpozott? Én belemertem a kávés kanállal a zacskóba kétszer és ami lepotyogott útközben az nem került a tésztába. :) Tehát inkább púpozott. Remélem tudtam segíteni! További jó sütögetést kívánok!

mami5
mami5 Thu, 2014-05-01 00:22

Nagyon tettszik, biztos meg fogom sütni!!! Egy kérdésem lenne , a képen úgy látszik, hogy van benne barack lekvár, de a receptből kimaradt. Vagy nem jól látom?!

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Thu, 2014-05-01 10:01

Nincs benne baracklekvár, de az ötlet nem rossz, lehet hogy legközelebb kipróbálom! Szerintem lekvár nélkül sem fogsz csalódni benne!

1094
finomliszt 75 dkg
dió 20 dkg
cukor 35 dkg
tojás 6 db
méz 2 ek
szódabikarbóna 2 kávéskanál
dió 40 dkg
porcukor 30 dkg
tejföl 1050 g
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 10 dkg
margarin 10 dkg