r
Nosalty Logó

Tejszínes-krémes nektarin szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Tejszínes-krémes nektarin szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 2260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 2260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. Előbb a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje hűlni: a tejet felforraljuk, közben a cukrot, a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük, sűrűre felfőzzük és félretesszük hűlni.
  2. A vajat kikeverjük a cukorral.
  3. A nektarint kis kockákra vágjuk. Az edényben a cukrot kissé karamellizáljuk, majd rádobjuk a nektarinokat, és megszórjuk a fahéjjal. Nem kell teljesen puhára főzni, csak annyira, hogy ne legyen annyira "kemény".
  4. A piskótához előbb kemény habbá verjük a tojások fehérjét egy csipet sóval; majd mehet bele a cukor. Ezzel is keményre verjük, utána egyenként a sárgája, majd a liszt, de azt már nagyon óvatosan forgatjuk bele.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát kb fél cm vastagon. Forró sütőben pár perc alatt megsütjük.
  6. Ha már kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukros vajat. A piskótát félbevágjuk, rákenjük a pudingos vajkrémet. Erre simítjuk a gyümölcsöt, majd a cukorral, habfixálóval felvert tejszínt. Beborítjuk a másik piskótával és jól behűtjük.
  7. Tetejére csurgathatunk csokimázat is dísznek.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2126
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Lehet nyers vagy konzerv is, ki mivel szereti!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-krémes nektarin szelet
Petruska 61 recept

Szeretem a nem túl nehéz krémes sütiket, főleg ha gyümölcs is van benne! Nem túl nagy munka, de nagyon finom.

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek