Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-krémes nektarin szelet

Tejszínes-krémes nektarin szelet
Tejszínes-krémes nektarin szelet
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a nem túl nehéz krémes sütiket, főleg ha gyümölcs is van benne! Nem túl nagy munka, de nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Lehet nyers vagy konzerv is, ki mivel szereti!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előbb a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje hűlni: a tejet felforraljuk, közben a cukrot, a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük, sűrűre felfőzzük és félretesszük hűlni.
  2. A vajat kikeverjük a cukorral.
  3. A nektarint kis kockákra vágjuk. Az edényben a cukrot kissé karamellizáljuk, majd rádobjuk a nektarinokat, és megszórjuk a fahéjjal. Nem kell teljesen puhára főzni, csak annyira, hogy ne legyen annyira "kemény".
  4. A piskótához előbb kemény habbá verjük a tojások fehérjét egy csipet sóval; majd mehet bele a cukor. Ezzel is keményre verjük, utána egyenként a sárgája, majd a liszt, de azt már nagyon óvatosan forgatjuk bele.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát kb fél cm vastagon. Forró sütőben pár perc alatt megsütjük.
  6. Ha már kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukros vajat. A piskótát félbevágjuk, rákenjük a pudingos vajkrémet. Erre simítjuk a gyümölcsöt, majd a cukorral, habfixálóval felvert tejszínt. Beborítjuk a másik piskótával és jól behűtjük.
  7. Tetejére csurgathatunk csokimázat is dísznek.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nektarinos piskóta, tejszínes-krémes piskóta szelet, gyümölcsös piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
tej 3 dl
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaj 8 dkg
porcukor 1 ek
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
habtejszín 2 dl
nektarin 4 db
cukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
tojás 2 db
cukor 2 ek
1 csipet
finomliszt 2 evőkanál