Nosalty Logó

Tejszínes karfiol-brokkoli leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes karfiol-brokkoli leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 199 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1470 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    433 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1084 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3467 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6789 micro
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a karfiol- és brokkolirózsákat, és pár percig kevergetve pároljuk. Ezután rászórjuk a lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük, majd hozzáöntünk még 6 dl vizet.
  2. Beletesszük a leveskockát és a zúzott fokhagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük tovább, amíg a karfiol és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. Amikor a zöldségeink puhára főttek, folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a tejszínt, és még egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9749
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Ajánló

Gazdagíthatjuk felkarikázott sárgarépával, zöldséggel, esetleg zellerrel. Aki szeretné, tálaláskor levesbetétet is adhat hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A karfiol és a brokkoli a kedvenc zöldségeim egyike, ezért összehoztam őket egy finom tejszínes leves erejéig. Bátran ajánlom bárkinek, aki szintén szereti őket, sőt diétázók, fogyókúrázók is fogyaszthatják.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez már hibádzik:keményít? napon nem eszünk tejszínes levest:)

Bea-

Nagyon finom leves, köszönöm, hogy megosztottad! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.