Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karfiol-brokkoli leves

Tejszínes karfiol-brokkoli leves
Tejszínes karfiol-brokkoli leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karfiol és a brokkoli a kedvenc zöldségeim egyike, ezért összehoztam őket egy finom tejszínes leves erejéig. Bátran ajánlom bárkinek, aki szintén szereti őket, sőt diétázók, fogyókúrázók is fogyaszthatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gazdagíthatjuk felkarikázott sárgarépával, zöldséggel, esetleg zellerrel. Aki szeretné, tálaláskor levesbetétet is adhat hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a karfiol- és brokkolirózsákat, és pár percig kevergetve pároljuk. Ezután rászórjuk a lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük, majd hozzáöntünk még 6 dl vizet. 
  2. Beletesszük a leveskockát és a zúzott fokhagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük tovább, amíg a karfiol és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. 
  3. Amikor a zöldségeink puhára főttek, folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a tejszínt, és még egyet rottyantunk rajta.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 258
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szerecsendiós krémleves brokkoliból és karfiolból, vegyes zöldségkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muci61
muci61 Mon, 2012-01-09 18:39

Ez már hibádzik:keményítő napon nem eszünk tejszínes levest:)

198
karfiol 1 kis fej
brokkoli 1 db
főzőtejszín 2 dl
leveskocka 1 db
fokhagyma 1 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
vaj 3 dkg
víz 8 dl