r
Nosalty Logó

Tejszínes karfiol-brokkoli leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes karfiol-brokkoli leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 199 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1470 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    433 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1084 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3467 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6789 micro
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a karfiol- és brokkolirózsákat, és pár percig kevergetve pároljuk. Ezután rászórjuk a lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük, majd hozzáöntünk még 6 dl vizet.
  2. Beletesszük a leveskockát és a zúzott fokhagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük tovább, amíg a karfiol és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. Amikor a zöldségeink puhára főttek, folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a tejszínt, és még egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10955
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Ajánló

Gazdagíthatjuk felkarikázott sárgarépával, zöldséggel, esetleg zellerrel. Aki szeretné, tálaláskor levesbetétet is adhat hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karfiol és a brokkoli a kedvenc zöldségeim egyike, ezért összehoztam őket egy finom tejszínes leves erejéig. Bátran ajánlom bárkinek, aki szintén szereti őket, sőt diétázók, fogyókúrázók is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!