r
Nosalty Logó

Tejszínes gombaszósz spagettival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tejszínes gombaszósz spagettival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 1655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát szűrőben alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd nagyobb cikkelyekre vágjuk.A megtisztított fokhagymát és a hagymát apróra,a leöblített petrezselyemleveleket durvára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beledobjuk a hagymát, fehéredésig pirítjuk állandókevergetés közben. Ekkor hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, és az egészet tovább kevergetve addig pároljuk, amíg a gomba elfőtte a levét. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet, sózzuk-borsozzuk, és sűrűsödésig forraljuk.
  3. A spagettit előírás szerint megfőzzük, a főzővízbe sót-borsot, kis olívaolajat teszünk. Leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük. Olívaolajban megforgatjuk, felhevítjük. Előmelegített tányéron tálaljuk aforrószósszal együtt, és frissen reszelt parmezánt (v. más kemény sajtot)adunk mellé.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17898
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Ajánló

Én egy mokkáskanálnyi zöldséges ételízesítőt is belekevertem a már tejszínnel felöntött szószba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes gombaszósz spagettival
Marti48 317 recept

Én most tegnapról megmaradt spagetti (lsd. paradicsomos tonhalragu receptem) mellé készítettem el a szószt, melyet hirtelen sült v. tepsis húshoz is felhasználhatunk. Gyorsan elkészül, és nagyon kellemes ízű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek