r
Nosalty Logó

Tejszínes gombaszósz spagettival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tejszínes gombaszósz spagettival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 828 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1655 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 828 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 1655 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát szűrőben alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd nagyobb cikkelyekre vágjuk.A megtisztított fokhagymát és a hagymát apróra,a leöblített petrezselyemleveleket durvára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beledobjuk a hagymát, fehéredésig pirítjuk állandókevergetés közben. Ekkor hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, és az egészet tovább kevergetve addig pároljuk, amíg a gomba elfőtte a levét. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet, sózzuk-borsozzuk, és sűrűsödésig forraljuk.
  3. A spagettit előírás szerint megfőzzük, a főzővízbe sót-borsot, kis olívaolajat teszünk. Leszűrjük, meleg vízzel röviden leöblítjük. Olívaolajban megforgatjuk, felhevítjük. Előmelegített tányéron tálaljuk aforrószósszal együtt, és frissen reszelt parmezánt (v. más kemény sajtot)adunk mellé.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17335
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Ajánló

Én egy mokkáskanálnyi zöldséges ételízesítőt is belekevertem a már tejszínnel felöntött szószba.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes gombaszósz spagettival
Marti48 317 recept

Én most tegnapról megmaradt spagetti (lsd. paradicsomos tonhalragu receptem) mellé készítettem el a szószt, melyet hirtelen sült v. tepsis húshoz is felhasználhatunk. Gyorsan elkészül, és nagyon kellemes ízű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.