r
Nosalty Logó

Sertés szelet sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sertés szelet sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1070 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4277 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    336 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6361.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 4277 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 186 Kcal

Elkészítés

  1. Előkészület: hagyma kockára, paprika nagyobb kockára, magozott olajbogyó kicsit megaprítva.
  2. Serpenyőben sütöm a hússzeleteket sózás nélkül, amikor megsült kiemelem, félreteszem.
  3. A pörcös olajon pirítom a hagymát, majd a paprikát is.
  4. Amikor megpirult a paprika is, adok hozzá 2 dl vizet, a bort, a leveskockát és az olajbogyót, összeforralom.
  5. Rányomom a Campingsajtot, azzal is összeforralom.
  6. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítem, még egyet rottyan, visszateszem bele a hússzeleteket.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 1213
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 173
  • Össznézettség: 160542
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 14.

Ajánló

Párolt rizzsel vagy borsós rizi-bizivel, paradicsomsalátával tálalom, száraz fehérbort adok hozzá. Nálunk ma: Légli Blanc 2006. A mártáshoz is azt használtam. A sertésszelet lehet a karaj helyett comb is, de borjúszeletekkel is kiváló a sajtmártás! Pulykamell- vagy csirkemell filével ugyanúgy!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sertés szelet sajtmártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez a recept a nemzetközi gasztronómiai eszmecsere eredménye: az Anna malomban az egyik német vendégem mutatott egy sajtmártást, amit Spanyolországban tanult. Kipróbáltam, alakítgattam a magyar nyersanyagokkal, ide jutottam. Sok dícséretet kaptam már érte! Pár gondolat a mártásokról:  - a mártás a szakácsművészet (egyik) próbatétele  - a mártás az ételekhez hozzáadott plusz: plusz törődés; plusz szeretet; plusz élvezet  - a mártásnak folynia kell (!)  - a mártásnak bársonyosnak kell lennie (!)  - a jó mártás önmagában is.....

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.