Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-ananászos csirkemell

Tejszínes-ananászos csirkemell
Tejszínes-ananászos csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ananász nem egy gyakran használt alapanyag, pedig nagyon finom gyümölcs. Ebbe az ételbe tökéletesen beleillik, el sem tudnám képzelni nélküle. Bátran próbáljátok ki!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket konyhakész állapotba hozzuk és kockákra vágjuk.
  2. A megpucolt és apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a csirkemellkockákat, rászórjuk a sót, borsot, szerecsendiót, majd addig kavargatjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
  4. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott ananászt. Ha konzervet vettünk, akkor a levét öntsük le róla, és csak az ananászkockákat adjuk a húshoz.
  5. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (amennyi szószt szeretnénk), és puhára főzzük.
  6. Amikor megfőtt, hozzáöntjük a főzőtejszínt. 1-2 percig még kevergetjük, amíg egy kicsit besűrűsödik.
  7. Én köretként bulgurt készítettem mellé, de rizzsel vagy tésztával is megállja a helyét. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 2 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkeragu, gyümölcsös csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
csirkemell filé 1 kg
3 teáskanál
bors 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 0.5 dl
ananász 400 g
víz 0.5 l
főzőtejszín 200 ml