r
Nosalty Logó

Tejmentes gesztenyekocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Balildi
Tejmentes gesztenyekocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 4521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.4 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Kém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával robotgéppel kikeverjük. Ne sajnáljuk az időt rá. Én legalább 5 percig vertem. Sűrű krémes állagot kell kapni.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a tojáshoz keverjük.
  3. Egy 20×30-as tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk kb. 20 percig a piskótát hűlni.
  4. Kivétel után sütőrácsra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a papírt, majd visszatesszük a piskótát a tepsibe, teljesen kihűtjük.

Kém

  1. Az egész tojást a cukorral kicsit felverjük, majd vízfürdő felett verjük tovább. Addig kell verni, míg szúrós nem lesz, vagyis 60-70 fokos. A vízről levéve kihűtjük gyakori keverés mellett.
  2. A gesztenyemasszát a margarinnal habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt tojáskrémet, amivel tovább habosítjuk a krémet, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  3. A kihűlt piskótát keresztben felvágjuk. A krém 3/4-t rákenjük, rátesszük a piskótalap másik felét, majd a tetejére kenjük a maradék krémet.

Díszítés

  1. A csokit a vízzel és a rummal mikróba tesszük. Jól összekeverjük. A gesztenyéket egyenként a csokiba mártjuk, és félretesszük (én készen kapható, főtt gesztenyét használtam).
  2. A tejszínt felverjük.
  3. Egy késsel bejelöljük a szeleteket. Nekem 12 lett. A tejszínt habzsákba töltjük, és a szeletek közepét díszítjük vele. Erre megy a csokis gesztenye. A végén a maradék csokit vékonyan rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 7740
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejmentes gesztenyekocka
Balildi 2 recept

Nemrég tudtam meg, hogy tejfehérje diétát kell tartanom. Először megijedtem, de aztán egy kis utánjárással kiderítettem, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint először gondoltam. Itt egy sütirecept, ami a felhasználható alapanyagokból készült. Az íze pompás lett.

Hozzávalók

Piskóta

Kém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek