r
Nosalty Logó

Gesztenyés habos sütemény Györgyitől

NS
Gesztenyés habos sütemény Györgyitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

997
Kalória
15.1g
Fehérje
77.1g
Szénhidrátok
72.3g
Zsír
95.2g
Víz
370.8g
Koleszterin
5g
Rost
28.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 3988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    289.1 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5815.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Asárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral és 10 dkg vajjal, kakaóval.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lisztet összekeverjük a sütőporral,és a sárgájához adjuk, összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk, habot elkeverjük.
  3. Tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát,15 perc alatt megsütjük.
  4. A pudingot kevés tejjel és a 3 kanál cukorral elkeverjük, a maradék tejet a 10 dkg vajjal tűzre tesszük,hozzáöntjük a pudingot.Lassú tűzön sűrű krémmé keverjük.
  5. Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát,és alaposan elkeverjük.
  6. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt,és megkenjük krémmel, a hulala tejszínt kemény habbá verjük, a tetejéresimítjuk.
  7. Díszítjük kakaóval,hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Nagyon lágy, szinte habkönnyű sütemény, mintha csak gesztenyepürét ennénk. 

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...