Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés habos sütemény Györgyitől

Gesztenyés habos sütemény Györgyitől
Gesztenyés habos sütemény Györgyitől
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon lágy, szinte habkönnyű sütemény, mintha csak gesztenyepürét ennénk. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral és 10 dkg vajjal, kakaóval.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lisztet összekeverjük a sütőporral, és a sárgájához adjuk, összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk, habot elkeverjük.
  3. Tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, 15 perc alatt megsütjük.
  4. A pudingot kevés tejjel és a 3 kanál cukorral elkeverjük, a maradék tejet a 10 dkg vajjal tűzre tesszük, hozzáöntjük a pudingot. Lassú tűzön sűrű krémmé keverjük.
  5. Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és alaposan elkeverjük.
  6. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel, a hulala tejszínt kemény habbá verjük, a tetejére simítjuk.
  7. Díszítjük kakaóval, hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 30 824
elküldve: 23
receptkönyvben: 468
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos gesztenyés sütemény, gesztenyekrémes szelet habbal, gesztenyés süti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iziyke
Iziyke Fri, 2014-01-24 23:46

Ma megsütöttem, nagyon szépen köszönöm a receptet :O) elején furcsáltam hogy 5ev. kanál kakaópor kell de nagyon tuti ;-)

halfilé
Halfilé / halfilé Sat, 2013-10-26 18:47

Kedves Györgyi!

Ez egy nagyon guszta süti. A tejszín az 3dl akart lenni ugye?
Köszi a receptet biztos kipróbálom.
Üdv, halfilé

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-10-26 18:02

Kedves Györgyi!
Kapóra jöttél:) Itt ácsorog a hűtőmben 25 dkg. gesztenye. Valami újdonságot akartam a megszokott gesztenyés sütijeim helyett. Keresgéltem a neten is, de egyiktől se kaptam szikrát. Tudod, az a bizonyos: meglátni és na ezt elkészíteni:) Most megleltem:) Köszi, üdv: Gabi

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sat, 2013-10-26 19:11

Kedves Gabys.Én egy recept ujságba láttam meg a sütemény fotóját,én is úgy voltam vele hogy ezt megkell csinálni.Nagyon finom ,mintha gesztenyepürét ennél.ÜDV GYÖRGYI

982
tojás 4 db
vaj 10 dkg
porcukor 3 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 4 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 3 csapott ek
vaj 10 dkg
gesztenyemassza 250 g
habtejszín 3 dl