r
Nosalty Logó

Tejbegrízes süti Milumano konyhájából

Milumano
Tejbegrízes süti Milumano konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

1247
Kalória
26.6g
Fehérje
114.6g
Szénhidrát
76.5g
Zsír
109.2g
Víz
405.1g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
77.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 4993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 2 db sima piskótához

Az 1 db kakaós piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 4993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A 2 db sima piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A piskótákat külön-külön megsütjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 kanál cukorral 1 ek olajjal és 1 ek tejjel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és kicsit keverjük még. Kanállal lágyan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  2. Előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig, utána csökkentve a hőt, tűpróbáig sütjük. A kakaós piskóta elkészítése ugyanez, csak 2 ek liszttel és 1 ek kakaóval készítjük.
  3. Krém elkészítése: A tejből, cukorból búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát csinálunk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert margarint a citrom héjával, és levével, meg a vaníliás cukorral együtt.
  4. Összeállitás: Egy világos lap, rá krém. Kakaós lap, rá krém. Végül befedjük az utolsó világos lappal. Ezután bevonjuk a csokimázzal.
  5. Csokimáz elkészítése: Egy tűzálló tálba kimérjük a porcukrot, a kakaót az olajjal és a tejjel együtt. Feltesszük a tűzre, és forraljuk. Elég, ha gyöngyözik csak. Egyből a süteményre öntjük.
  6. Miután a csokimáz megdermedt (hűtőben kb. 10-15 perc) azonnal szeletelhetjük, de mint a legtöbb sütemény, másnapra az ízek jobban összeérnek, és szebben szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Story??? Az nincs... valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami aznap fogyasztható. Így esett a választásom valami piskótafélére. Miközben a szekrényben puding után kutakodtam, a kezembe akadt a búzadara. És ekkor ugrott be az ötlet, hogy tejbegrízes krémmel töltsem meg. Ami szerintem/szerintünk nagyon finom lett. Időközben tovább gondoltam... és legközelebb négy lapból, két világos, két kakaóssal készítem. És a két kakaós közé ami középre fog kerülni: valami pikánsabb, vagy házi baracklekvárt fogok tölteni. Így lesz majd egy (majdnem) hamis mézes zserbó...

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek