r
Nosalty Logó

Sajttal sütött krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Badu
Sajttal sütött krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    2534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megfőtt burgonyát ujjnyi vastagon felkarikázzuk. (Nekem van szilikonlapom, de akinek nincs, kicsit kenjen ki egy tepsit zsiradékkal, és sorakoztassuk rá a krumplikarikákat.)
  2. Rátesszük a szalámit vagy egyéb felvágottat. Erre helyezzük a kedvünk szerinti ízesítőket. (Én paradicsomot és lilahagymát karikáztam rá.)
  3. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. 220 fokon 30-35 perc alatt biztosan kész, de ezt sütője válogatja!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13429
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tegnapi spenót mellől maradt főtt burgonyánk. Az egyik fiam nem lelkes a rakott krumpli tejföléért, de a többi hozzávalót szereti. Ez most egy próbasütés volt. Szalámit raktam a burgonyára, amire paradicsom vagy hagyma is került, de csináltam olyat is, amelyiken rögtön a szalámira került a reszelt sajt. Nagyon gyorsan elfogyott. :-) Magamtól nem írtam volna mennyiségeket, de rám parancsoltak. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!