r
Nosalty Logó

Töltött gomba Hagymafaló konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hagymafaló
Töltött gomba Hagymafaló konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, száraik legvégét levágjuk. A tönköket kitörjük, felaprítjuk, a fejeket félretesszük. A sajtot lereszeljük, és egy tálban félretesszük.
  2. A lila hagymát és a kápiát felkockázzuk, a darált hússal együtt a felaprított gombaszárakhoz adjuk. A száraz zsemlét vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd a homogénre kevert tojással a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a felaprított petrezselyemzöldet, és belemorzsoljuk a szárított zellerlevelet. A tölteléket alaposan összegyúrjuk, majd 6 egyforma méretű gombócot formázunk belőle.
  3. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, hatot félreteszünk, a maradékkal kibéleljük a gombafejek belsejét. A gombócokat a kalapokba tesszük, a tetejükre fektetünk egy-egy szelet szalonnát.
  4. Egy tepsit kibélelünk egy réteg alufóliával, belehelyezzük a gombákat, majd előmelegített sütőben 180-200 °C-on 35-40 percig sütjük. Ezután a tetejüket megszórjuk sajttal, és pirulásig sütjük.
  5. Rizzsel és a kisült szafttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2628
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 20.

Ajánló

Érdemes bacon helyett a hazai szalonnákat használni, ugyanis sokkal ízletesebbek. A bacon egyetlen pozitívuma, hogy magas a hústartalma, azonban a kolozsvári szalonna sokszor ugyanúgy hozza ezt a szintet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött gomba Hagymafaló konyhájából
Hagymafaló 5 recept

Hatalmas gombákat sikerült vennem, de nem tudtam, mihez kezdjek velük. A hűtőben akadt jó néhány maradék, kis mennyiségű hozzávaló, ami önmagában véve semmire sem lett volna elég, de így együtt nagyon laktató ételt hoztak létre. Én otthon szárított zellerzöldet használtam, így pontos darabszámot nem tudok mondani, durvára morzsolva nagyjából két teáskanálnyira van szükség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...