r
Nosalty Logó

Töltött gomba Hagymafaló konyhájából

Hagymafaló
Töltött gomba Hagymafaló konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

318
Kalória
21.4g
Fehérje
11g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
151.6g
Víz
111g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, száraik legvégét levágjuk. A tönköket kitörjük, felaprítjuk, a fejeket félretesszük. A sajtot lereszeljük, és egy tálban félretesszük.
  2. A lila hagymát és a kápiát felkockázzuk, a darált hússal együtt a felaprított gombaszárakhoz adjuk. A száraz zsemlét vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd a homogénre kevert tojással a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a felaprított petrezselyemzöldet, és belemorzsoljuk a szárított zellerlevelet. A tölteléket alaposan összegyúrjuk, majd 6 egyforma méretű gombócot formázunk belőle.
  3. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, hatot félreteszünk, a maradékkal kibéleljük a gombafejek belsejét. A gombócokat a kalapokba tesszük, a tetejükre fektetünk egy-egy szelet szalonnát.
  4. Egy tepsit kibélelünk egy réteg alufóliával, belehelyezzük a gombákat, majd előmelegített sütőben 180-200 °C-on 35-40 percig sütjük. Ezután a tetejüket megszórjuk sajttal, és pirulásig sütjük.
  5. Rizzsel és a kisült szafttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hatalmas gombákat sikerült vennem, de nem tudtam, mihez kezdjek velük. A hűtőben akadt jó néhány maradék, kis mennyiségű hozzávaló, ami önmagában véve semmire sem lett volna elég, de így együtt nagyon laktató ételt hoztak létre. Én otthon szárított zellerzöldet használtam, így pontos darabszámot nem tudok mondani, durvára morzsolva nagyjából két teáskanálnyira van szükség.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek