r
Nosalty Logó

Tejfölös sertéspörkölt tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Tejfölös sertéspörkölt tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6017.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    3439 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1923.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1301 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 4693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már kicsit megpirult, sózzuk, majd a 3 fokhagyma gerezdet fokhagymanyomón át belenyomjuk, hozzáadjuk az 1 tk fűszerpaprikát és a kis darabokra vágott hámozott paradicsomot. A húst felkockázzuk (ezt érdemes előre), és a hagymára tesszük, víz hozzáadása nélkül kicsit átpirítjuk, majd, ha már kicsit kifehéredett, hozzáadjuk a kb. 0.5 l vizet. Ételízesítőt, borsot teszünk bele. A paprikát kettévágjuk, majd a csutkájával együtt beletesszük.
  2. Felforraljuk, és kis lángon kb. 1 órát főzzük fedő alatt. Majd ezt követően a paprikát kivesszük belőle. Ilyenkor érdemes megkóstolni, ha kell, sózhatjuk, illetve az elpárolgott vizet pótolhatjuk, ha szükséges. További 40 percet hagyjuk főni.
  3. A tejfölt, 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük. A pörkölt szaftjából/levéből kanalazunk bele, egy-egy merőkanállal addig, amíg csomómentes híg állagot kapunk. Majd ezt hozzáöntjük a pörkölthöz, és kevergetés mellett újraforraljuk. Az újraforrástól számítva elég 2-3 perc, és elzárhatjuk alatta a lángot.
  4. A tésztát, sós vízben kifőzzük. Majd leszűrjük, és hideg vízzel alaposan átmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Közben egy fazékban kevés olajat melegítünk, amibe fél kk. sót teszünk. (Kb. 4-5 ek. olaj szükséges.) Ha átforrósodott az olaj, a tésztát beleöntjük, és kevergetés mellett átpirítjuk, amíg az egész újra át nem melegszik.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 55753
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pörkölt részben a nagymama receptje. A tésztának az elkészítési módját a nagymamám csinálta így. Egész más íze lesz, mint egy szimplán vízben kifőzött tésztának, a pirítás miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek