Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-rumos szőlő-gesztenyekrémleves

Tejfölös-rumos szőlő-gesztenyekrémleves
Tejfölös-rumos szőlő-gesztenyekrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyen hűvös, borult, esős időben kiváló melengető leves.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt leszemezzük, a gesztenyét megpucoljuk, s feltesszük főni egy kevés vízben, cukrozzuk, fűszerezzük.
  2. Amikor már minden puhára főtt, félreteszünk 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntjük egy keverőedénybe, hozzáadjuk a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverjük.
  3. Tálaláskor rátesszük a gesztenyét és a szőlőszemeket, locsolunk rá tejszínt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 411
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyés szőlőkrémleves, tejszínes-tejfölös gesztenyés krémleves, tejszínes gesztenyekrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

545
szőlő 20 dkg
gesztenye 10 dkg
víz 1 dl
cukor 2 csapott ek
vaníliás cukor 0.5 csomag
fahéj 1 késhegynyi
szegfűszeg 2 db
rum 30 ml
tejföl 1 ek
főzőtejszín 10 ml