Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes fahéjas szilvaleves

Mézes fahéjas szilvaleves
Mézes fahéjas szilvaleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pici fiaimnak pürésítve szoktunk lefagyasztani gyümölcsöket, hogy télen is változatosabb legyen a paletta. A tavalyi szilvából még maradt egy kevéske, és gondoltam, hogy ideje elhasználni valamire... Így született ez az igazi melengető téli leves. Szerintem langyosan a legfinomabb!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha nagyon kényeztetni szeretnénk a családot, akkor tejszínhabbal tálaljuk...

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba feltesszük főni a szilvapürét.
  2. Hozzáadjuk a mézet, a fahéjat és a sót, majd felengedjük a rizstejjel.
  3. Felforraljuk, és már kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CKatika

Mióta szakács: 2014.10.28.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, szilvaleves, fahéjas szilvapüré-leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
szilva 500 g
méz 1 ek
fahéj 1 kk
1 csipet
rizstej 5 dl