Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-parmezános burgonya

Tejfölös-parmezános burgonya
Tejfölös-parmezános burgonya
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a köretet, mert roppant egyszerű és nagyon finom. Sültekhez ajánlom.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük.
  2. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét ráterítjük.
  4. Ráöntjük a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk a maradék  parmezánnal. Tehetünk rá egy kevés friss kakukkfüvet is.
  5. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 687
elküldve: 8
receptkönyvben: 623
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsiben sült tejfölös burgonya, tejfölös-parmezános krumpli, tejföllel és parmezánnal sült burgonya

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BPER
BPER Wed, 2016-02-10 16:39

Nagyon finom!!!!!!!!! Máskor is el fogom készíteni :)

cyberangyal
cyberangyal Sun, 2010-08-01 12:53

Nagyon tetszik, ki fogom próbálni a napokban, köszönöm az ötletet. :)

508
burgonya 1 kg
tejföl 5 dl
parmezán sajt 10 dkg
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint