Fűszeres parázsburgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Morzsácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
221
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
665
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 149.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3934 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
221
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 449.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11802 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
665
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 703 micro
-
β-karotin 1676 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, és kettévágjuk őket. A sárgarépákat tisztítjuk, hámozzuk, és karikákra szeljük. A fokhagymagerezdeket felkarikázzuk. Tálló edénybe rakjuk a három alapanyagot. Sózzuk (én nagyobb/durvára őrölt sót használtam), borsozzuk (színes borsot borsőrlővel használva a legszuperebb), és olívaolajjal meglocsolva összerázzuk a tűzálló edényünkben.
- Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a krumplik puhák lesznek, és kicsit megpirul a répa és a fokhagyma.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 29514
- Feltöltés dátuma: 2017. május 20.
Ajánló
Húsokhoz köretként jól passzol. Grillezésnél lehet köretként szolgálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Morzsácska
39 recept
Baráti összejövetelen készült hasonló (sárgarépa nélkül) köret a mititei-hez. Innen az ötlet. Most megosztom veletek: