r
Nosalty Logó

Karalábé-főzelék kapros húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Karalábé-főzelék kapros húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1693 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6690.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    3732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1741.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1693 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra. Egy nagyobb fazékba rakjuk bele, és öntsünk hozzá annyi vizet, ami bőven ellepi, ezután sózzuk meg. Én bevallom, van étel, amihez vegetát szoktam rakni, akármennyire ellenzik a profi szakácsok, én szeretem az ízét, és ez pl. egy olyan étel.
  2. Amíg a víz felforr, készítsük el a húsgolyókat. A fél kiló húshoz adjunk 1-2 ek sót, az apróra vágott kaprot, 1-2 tojást és 2-3 ek. durumlisztet (más liszttel is helyettesíthető). Amikor lobogni kezd a víz, vegyük le takarékra, kezünkkel formázzunk kis húsgolyókat, és rakjuk bele a fazékba, hogy együtt főjön meg a karalábéval.
  3. Amikor a zöldség és a hús is elkészült - ez kb. 20 perc - sűrítsük be 2-3 ek. durumliszt és kb. fél pohár tejfölből készült csomómentes habarással.
  4. Utólag is adhatunk a tálalásnál extra tejfölt hozzá, mert ez még krémesebbé teszi.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 5394
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karalábé-főzelék kapros húsgombóccal
Mesél a konyha 21 recept

Nyári könnyed ebéd vagy akár vacsora ötletnek kiváló, főleg, ha szereti az ember a kaprot, ami az eléggé megosztó fűszernövények közé tartozik. A recept elkészítéséből sejthető, hogy én nagyon szeretem. :) Számtalan pozitív hatása van, egyebek mellett vitalizál és megvéd a szabadgyököktől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.