Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-fokhagymás krumplifőzelék

Tejfölös-fokhagymás krumplifőzelék
Tejfölös-fokhagymás krumplifőzelék
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumplifőzelék az az étel, amit szinte mindenki máshogy készít el. Én ecet nélkül, fokhagymásan szeretem. A párom kedvenc főzeléke. A tejföl megadja a kellő savanyúságát ételünknek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kínálhatjuk fasírttal vagy sült virslivel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, megmossuk, és közepesen vastag karikára vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  2. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket.
  3. Megpucoljuk a fokhagymát, és nagyon apróra vágjuk.
  4. Amikor már majdnem megpuhult a krumpli, elkészítjük a rántást. A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet. Berántjuk a főzeléket.
  5. Hozzáadjuk a majorannát, ha szükséges, utánafűszerezünk.
  6. A végén hozzákeverjük a tejfölt.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 29 498
elküldve: 4
receptkönyvben: 343
elkészítve: 32/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás burgonyafőzelék ecet nélkül, tejfölös krumplifőzelék sült virslivel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

strega777
strega777 Mon, 2012-11-19 21:43

Kedves Mercedes! Ma megfőztem, nagyon finom lett! Máskor is így csinálom! A párom, aki nem szerette eddig a krumplifőzeléket, már kérte, hogy legközelebb is csináljak, szóval teljes a siker! Köszi, hogy feltetted! :)
Üdv: Reni

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2012-12-02 01:16

Kedves Reni!Ennek igazán örülök.Annyira jó érzés azt olvasni,hogy a saját recepteddel bővültél el valakit:)Köszi,hogy megírtad.További sikeres sütés-főzést kívánok:)Üdv:Mercedes

Iván30
Ivan30 / Iván30 Wed, 2011-12-28 12:07

Jól néz ki, aszem nekifogok, bár a rántással mindíg problémáim vannak... :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2011-12-28 20:03

Kedves Iván!Akkor megpróbálok segíteni.Ahhoz,hogy jó legyen a rántás,mindig úgy csináld,hogy felmelegíted az olajat,és csak apránként add hozzá a lisztet,és akkor nem esel abba a hibába,hogy a túl sok liszttől csomós lesz.Ha túl híg azt úgyis érezni fogod,akkor jó a rántás,ha kevered a fakanállal és egy kicsit húz,olyan sűrű krém állagú.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2011-10-10 10:31

Örülök neki,hogy ízlett a recept.További sok sikert a főzéshez.(A fűszereket mihamarabb beszerezni:-) )

nutria
Asszonycicc / nutria Sat, 2011-10-08 21:29

Ez volt az első főzelék, amit elkészítettem, mert a párom nem főzelék- és levespárti (az utóbbi én sem). Itt-ott módosítottam rajta, aszerint, hogy mi volt itthon. :D (majoránna és babérlevél még hiányzik a fűszereim közül, én köményt tettem bele) Azt hittem, majd nekem kell megennem, de tévedtem. Kedvesem kétszer szedett belőle, és nagyon ízlett neki. :)

neni
neni Tue, 2011-09-27 13:01

Így még nem készítettem el, de kipróbálom, mert egyik kedvenc főzelékünk. Nekem biztos, hogy ízleni fog!

340
burgonya 1 kg
tejföl 175 g
fokhagyma 5 gerezd
babérlevél 4 db
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint