Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizshab

Tejberizshab
Tejberizshab
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet erre a pályázatra írtam, illetve készítettem. Ma volt az eredményhirdetés, egyelőre tartalékos vagyok. Ez azt jelenti, hogy akkor mehetek főzni, ha a tíz kiválasztott közül valaki nem ér rá vasárnap. Meglátjuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saját gyártmányú ibolyazselével díszítettem, de bármilyen öntet vagy gyümölcs jó hozzá, ami egy szimpla tejberizshez illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a rizst hideg vízben. 
  2. Tegyük föl egy fazékban annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
  3. Forraljuk föl egy csipet sóval.
  4. Reszeljük le a citrom és a narancs héját.
  5. Vágjuk ketté hosszában a vanília rudat és kaparjuk ki belőle a magokat.
  6. Adjuk a rizshez a tej felét, a vaníliát (magok+rúd), és a citrusok reszelt héját.
  7. Folyamatos kevergetés és a maradék tej adagolása mellett főzzük nagyon puhára a rizst (minimum 40 perc alatt).
  8. Adjuk hozzá a 10 dkg cukrot és vajat, majd hagyjuk kihűlni.
  9. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tejszínt.
  10. Egy elektromos habverő segítségével, a legmagasabb fokozaton keverjük a kihűlt rizst úgy, hogy a rizsszemek szétroncsolódjanak.
  11. Adjuk hozzá a zselatinport és a tejszínhabot.
  12. Töltsük formákba és tegyük a hűtőbe, legalább 3 órára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 135
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizshab ibolyazselével

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-04-10 15:32

Ez az ibolyazselé-kérdéskör engem is nagyon érdekelne...:-))

petra
Petra / petra Sat, 2010-05-29 21:24

Kedves Anikó, mi is gratulálunk az eddigi szép eredményhez, kíváncsian várjuk, hogyan alakul a holnapi nap! Drukkolunk!
várjuk a beszámolót, ahogy az ibolyazselé receptjét is!

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-05-30 09:01

Szia Petra! Köszönet, de ezúttal azt hiszem, a beszámoló elmarad. Gondolom már jelezték volna, ha mehetek. Nem baj, majd legközelebb :) Az ibolyazselét anno rögtönöztem. Egyik napról a másikra tele lett vele a kert, én meg hirtelen felindulásból nekiálltam (nem úgy, mint a cukrozásnak, ami egy álló napig tartott), de próbálom előhívni a memóriámból és beküldöm. üdv, Anikó

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-05-30 08:54

Szia Juci! Köszönöm. Te nem mertél nevezni, aki gyönyörűbbnél gyönyörűbb dolgokat csinálsz??? Legközelebb legyél bátrabb, vesztenivalód amúgy sincs, nem igaz (én is ezt mondogattam magamnak...)?
üdv, Anikó

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-05-29 12:04

Kedves Anikó! Akkor hajrá, szívből drukkolunk Neked!:) Ugye, megosztod velünk ezt az izgalmas ibolyazselé - dolgot is? Esetleg a tejberizshabba nem jönne jól egy kis narancsvirágvíz, vagy kewra víz? Lehet, hogy már sok lenne, csak ötletként mondtam! A legjobbakat: Mrs Smith

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-05-30 08:48

Mrs Smith, nagyon köszönöm, egyelőre úgy néz ki, nem kell mennem, de nem búsulok, egyrészt, mert első nekifutásra nekem ez is több, mint amire számítottam, másrészt főzhetek itthon, amire hétközben alig jut időm. Mindkét javaslatod tetszik, én most azért vettem egyszerűbbre, hogy az ibolyazselé íze érvényesülhessen. üdv, Anikó

741
rizs 1 bögre
tej 1.5 l
cukor 15 dkg
habtejszín 2 dl
vanília 1 db
citrom 1 db
narancs 1 db
teavaj 1 ek
zselatinfix 1 csomag
1 csipet