r
Nosalty Logó

Tejberizshab

modosa
Tejberizshab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

741
Kalória
17.9g
Fehérje
101.3g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
100.2g
Víz
63g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
58.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1958 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 2962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a rizst hidegvízben.
  2. Tegyük föl egy fazékban annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
  3. Forraljuk föl egy csipet sóval.
  4. Reszeljük le a citrom és a narancs héját.
  5. Vágjuk ketté hosszában a vanília rudat és kaparjuk ki belőle a magokat.
  6. Adjuk a rizshez atej felét, a vaníliát (magok+rúd),és acitrusok reszelt héját.
  7. Folyamatos kevergetés és a maradék tej adagolása mellett főzzük nagyon puhára a rizst (minimum 40 perc alatt).
  8. Adjuk hozzá a 10 dkg cukrot és vajat, majd hagyjuk kihűlni.
  9. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tejszínt.
  10. Egy elektromos habverő segítségével, a legmagasabb fokozaton keverjük a kihűlt rizst úgy, hogy a rizsszemek szétroncsolódjanak.
  11. Adjuk hozzá a zselatinport és a tejszínhabot.
  12. Töltsük formákba és tegyük a hűtőbe, legalább 3 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ezt a receptet erre a pályázatra írtam, illetve készítettem. Ma volt az eredményhirdetés, egyelőre tartalékos vagyok. Ez azt jelenti, hogy akkor mehetek főzni, ha a tíz kiválasztott közül valaki nem ér rá vasárnap. Meglátjuk.

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...