r
Nosalty Logó

Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel

vikki
Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

535
Kalória
9.6g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
21.2g
Zsír
97.4g
Víz
105.9g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
28.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Összesen 535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Összesen 2136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 2136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és belekeverjük a lisztet.
  2. A muffintepsi mélyedéseit muffinpapírral kibéleljük, majd minden mélyedésbe kb. fél evőkanálnyi tésztát rakunk.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. A tejberizshez a rizst először felrakjuk a vízzel, addig pároljuk, amíg a víz teljesen el nem fő alatta.
  5. Ezután hozzáadjuk a tejet és közepes hőfokon lefedve addig főzzük, míg a rizsszemek meg nem puhulnak.
  6. A végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, megvárjuk míg felolvadnak, majd félrerakjuk hűlni.
  7. A fél zacskó (20 g) pudingot a 2 dl tejjel a leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  8. Amikor a rizs és a puding is kihűlt, a 0,25 dl tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.
  9. A zselatinhoz hozzáadunk először egy evőkanálnyi rizst, jól elkeverjük, majd még egy evőkanálnyit, végül az zselatinos rizst hozzákeverjük a többi rizshez.
  10. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a rizshez a kihűlt pudingot, majd a habbá vert tejszínt.
  11. A tejberizst rákanalazzuk a muffintepsi mélyedéseiben lévő piskótákra, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  12. A gyümölcsös szószhoz egy edényben összeforraljuk a gyümölcsöt a cukorral és kb. fél dl vízzel, majd ha forr, hozzáadjuk a kevés vízzel kikevert pudingport és sűrűsödésig főzzük.
  13. Ha kihűlt, a tejberizstortácskák tetejére kanalazzuk és így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Krémes tejberizs puha piskótával és gyümölccsel.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek