Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel

Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel
Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes tejberizs puha piskótával és gyümölccsel.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

ajánlat

Ebből a mennyiségből 12 darab készíthető.
Az erdei gyümölcs mix helyett használhatunk más bogyós gyümölcsöt, ami éppen van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és belekeverjük a lisztet.
  2. A muffintepsi mélyedéseit muffinpapírral kibéleljük, majd minden mélyedésbe kb. fél evőkanálnyi tésztát rakunk.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. A tejberizshez a rizst először felrakjuk a vízzel, addig pároljuk, amíg a víz teljesen el nem fő alatta.
  5. Ezután hozzáadjuk a tejet és közepes hőfokon lefedve addig főzzük, míg a rizsszemek meg nem puhulnak.
  6. A végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, megvárjuk míg felolvadnak, majd félrerakjuk hűlni.
  7. A fél zacskó (20 g) pudingot a 2 dl tejjel a leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  8. Amikor a rizs és a puding is kihűlt, a 0,25 dl tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.
  9. A zselatinhoz hozzáadunk először egy evőkanálnyi rizst, jól elkeverjük, majd még egy evőkanálnyit, végül az zselatinos rizst hozzákeverjük a többi rizshez.
  10. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a rizshez a kihűlt pudingot, majd a habbá vert tejszínt.
  11. A tejberizst rákanalazzuk a muffintepsi mélyedéseiben lévő piskótákra, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  12. A gyümölcsös szószhoz egy edényben összeforraljuk a gyümölcsöt a cukorral és kb. fél dl vízzel, majd ha forr, hozzáadjuk a kevés vízzel kikevert pudingport és sűrűsödésig főzzük.
  13. Ha kihűlt, a tejberizstortácskák tetejére kanalazzuk és így tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 681
elküldve: 6
receptkönyvben: 417
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejberizses-erdei gyümölcs szószos süti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macskamedve
macskamedve Thu, 2011-09-22 12:06

Kedves Vikki!

Ez tényleg fantasztikus! Meglepem vele a párom, nagyon szereti az ilyesmit. :)
Zsuzsa

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2011-04-19 16:06

Kedves Vikki!
Eszméletlenül szép ez a fotó, és nagyon finom is lehet ez a desszert! Úgy örülök, hogy pont ez lett a tízezredik! Gratulálok!
Fahéj

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-04-19 12:12

Kedves Vikki!
Tiéd lett a NoSalty 10.000. receptje!
Gratulálunk! :)
Nosalty.hu csapata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-04-19 12:05

Kedves Vikki!
Gratulálok a 10.000. recepthez, és édesség lett!!!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Éva-Anyóca

almamag
almamag Tue, 2011-04-19 11:50

Gratulálok a 10.000. recepthez! Minden elismerésem a szerkesztőknek!
Üdvözlettel: ILi

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-04-19 11:39

Kedves Vikki Tied a 10000. recept grat.:)))))))))))))))))Üdv Edit

535
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 ek
rizs 15 dkg
víz 1.5 dl
tej 2.5 dl
cukor 5 dkg
vaj 1 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl
pudingpor 20 g
tej 0.25 dl
zselatin 0.5 ek
habtejszín 2 dl
erdei gyümölcs mix 20 dkg
víz 0.5 dl
cukor 2 dkg
pudingpor 10 g