r
Nosalty Logó

Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Összesen 535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Összesen 2136 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Összesen 152 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 2136 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és belekeverjük a lisztet.
  2. A muffintepsi mélyedéseit muffinpapírral kibéleljük, majd minden mélyedésbe kb. fél evőkanálnyi tésztát rakunk.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. A tejberizshez a rizst először felrakjuk a vízzel, addig pároljuk, amíg a víz teljesen el nem fő alatta.
  5. Ezután hozzáadjuk a tejet és közepes hőfokon lefedve addig főzzük, míg a rizsszemek meg nem puhulnak.
  6. A végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, megvárjuk míg felolvadnak, majd félrerakjuk hűlni.
  7. A fél zacskó (20 g) pudingot a 2 dl tejjel a leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  8. Amikor a rizs és a puding is kihűlt, a 0,25 dl tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.
  9. A zselatinhoz hozzáadunk először egy evőkanálnyi rizst, jól elkeverjük, majd még egy evőkanálnyit, végül az zselatinos rizst hozzákeverjük a többi rizshez.
  10. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a rizshez a kihűlt pudingot, majd a habbá vert tejszínt.
  11. A tejberizst rákanalazzuk a muffintepsi mélyedéseiben lévő piskótákra, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  12. A gyümölcsös szószhoz egy edényben összeforraljuk a gyümölcsöt a cukorral és kb. fél dl vízzel, majd ha forr, hozzáadjuk a kevés vízzel kikevert pudingport és sűrűsödésig főzzük.
  13. Ha kihűlt, a tejberizstortácskák tetejére kanalazzuk és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16144
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Ebből a mennyiségből 12 darab készíthető. Az erdei gyümölcs mix helyett használhatunk más bogyós gyümölcsöt, ami éppen van.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes tejberizs puha piskótával és gyümölccsel.

Hozzávalók

A piskótához

A tejberizshez

A pudinghoz

Az erdei gyümölcs öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek