r
Nosalty Logó

Marcipános tortácskák Rara konyhájából

Rara
Marcipános tortácskák Rara konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

1811
Kalória
32g
Fehérje
225.1g
Szénhidrátok
85.9g
Zsír
109.1g
Víz
361.4g
Koleszterin
9.5g
Rost
149.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 5440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót is. Végül a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. Mivel a marcipán és a dzsemek is édesek, a krémhez már nem keverünk több cukrot. (Ha esetleg valaki túl édesszájú megszegheti ezt a szempontot :) )
  3. A cukrásztejszínből kemény habot készítünk a habfixáló felhasználásával. Ha kész, óvatosan belekeverjük az almadzsemet.
  4. Amikor elkészül a piskóta, kihűtjük. Ezt követően egy nagy pogácsaszaggatóval 2-2 kört szaggatunk belőle. Mindegyik tortácskához kettő kör alakú lapocska kell.
  5. Ha ezzel is készen vagyunk, a lapocskák egyik felét megkenjük az erdei gyümölcsös lekvárral. Ezután jöhet a krém, majd az összeillesztés.
  6. Jöhet a bevonat: a kék színű marcipánt lisztezett (nem porcukrozott!) márvány vagy műanyag deszkán kinyújtjuk. Lehetőleg műanyag nyújtófával. Akkorára nyújtjuk őket, hogy a kis tortácskákat be tudjuk fedni.
  7. Ha ezekkel készen vagyunk, jöhetnek a virágok. A kék marcipánhoz hasonlóan a rózsaszín és zöld marcipánt is kinyújtjuk. A rózsaszínből vékony csíkokat vágunk , "kukaccá" sodorjuk, kicsit lelapítjuk, és mint a legyezőt, az ujjaink segítségével virággá formáljuk. A zöldet kicsit vastagabbra nyújtjuk, és egy éles kés segítségével levél formákat vágunk belőle. Majd a bordázatot is késsel rajzoljuk be. Ráhelyezzük a tortácskáinkra, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Családi rendezvényre voltam hivatalos. Két születésnapost és egy névnapost ünnepeltünk. Nem tudtam, hogy a szokványos sütemény repertoárom mellé mit is tudnék készíteni, ami finom is és ajándéknak is megfelelő. Ekkor jutott eszembe a torta ötlet, na de három torta? Bizony, csak miniben. :) Az ötlet tökéletesnek bizonyult. :)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Tavaszi káposztasaláta

Ezt a könnyű tavaszi salátát Apukámtól tanultam. Nagyon szeretjük. :) Hűtőben befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk mindig hamarabb elfogy. :) További képek ...