Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános tortácskák Rara konyhájából

Marcipános tortácskák Rara konyhájából
Marcipános tortácskák Rara konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi rendezvényre voltam hivatalos. Két születésnapost és egy névnapost ünnepeltünk. Nem tudtam, hogy a szokványos sütemény repertoárom mellé mit is tudnék készíteni, ami finom is és ajándéknak is megfelelő. Ekkor jutott eszembe a torta ötlet, na de három torta? Bizony, csak miniben. :) Az ötlet tökéletesnek bizonyult. :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót is. Végül a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és készre sütjük. 
  2. Közben elkészítjük a krémet. Mivel a marcipán és a dzsemek is édesek, a krémhez már nem keverünk több cukrot. (Ha esetleg valaki túl édesszájú megszegheti ezt a szempontot :) )
  3. A cukrásztejszínből kemény habot készítünk a habfixáló felhasználásával. Ha kész, óvatosan belekeverjük az almadzsemet. 
  4. Amikor elkészül a piskóta, kihűtjük. Ezt követően egy nagy pogácsaszaggatóval 2-2 kört szaggatunk belőle. Mindegyik tortácskához kettő kör alakú lapocska kell.
  5. Ha ezzel is készen vagyunk, a lapocskák egyik felét megkenjük az erdei gyümölcsös lekvárral. Ezután jöhet a krém, majd az összeillesztés.
  6. Jöhet a bevonat: a kék színű marcipánt lisztezett (nem porcukrozott!) márvány vagy műanyag deszkán kinyújtjuk. Lehetőleg műanyag nyújtófával. Akkorára nyújtjuk őket, hogy a kis tortácskákat be tudjuk fedni.
  7. Ha ezekkel készen vagyunk, jöhetnek a virágok. A kék marcipánhoz hasonlóan a rózsaszín és zöld marcipánt is kinyújtjuk. A rózsaszínből vékony csíkokat vágunk , "kukaccá" sodorjuk, kicsit lelapítjuk, és mint a legyezőt, az ujjaink segítségével virággá formáljuk. A zöldet kicsit vastagabbra nyújtjuk, és egy éles kés segítségével levél formákat vágunk belőle. Majd a bordázatot is késsel rajzoljuk be. Ráhelyezzük a tortácskáinkra, és kész is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rara

Mióta szakács: 2011.05.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipántorta, minitorta marcipán bevonattal, szülinapi tortácska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1804
tojás 6 db
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 6 ek
növényi habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
erdei gyümölcslekvár 4 ek
lekvár/ dzsem 200 g
marcipán 30 dkg
marcipán 5 dkg
marcipán 10 dkg
finomliszt 5 evőkanál