Málnajames tortácska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
362
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tésztához
-
80g mandula472 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
35g gyümölcscukor129 kcal
Töltelékhez
-
200g málnalekvár556 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
2169
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tésztához
-
17.2g mandula102 kcal
-
21.5g vaj154 kcal
-
7.5g gyümölcscukor28 kcal
Töltelékhez
-
43g málnalekvár120 kcal
-
10.8g mandulapehely63 kcal
Összesen
467
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
362
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 149.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1543.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.1 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2169
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
467
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához valókat késes robotgépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
- A lehűlt tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk 0,5 cm-ra, és kerek formákat szaggatunk belőle (itt: 6 db 11 cm átmérőjű kör lett belőle).
- A tésztát kis piteformákba nyomkodjuk. A tésztát sütőpapírral lefedjük, és az üreget száraz babbal/ lencsével/ rizzsel kitöltjük.
- 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 percig vakon sütjük, majd a babot és a sütőpapírt eltávolítva a tésztát átkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és további 5 percre a sütőbe tesszük.
- Ezt követően kivesszük, és rácson kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, simán ki tudjuk emelni a tésztát.
- A lekvárt egy serpenyőben 3 ek vízzel főzzük 5 percig, míg besűrűsödik. Megvárjuk, míg hűl, majd a tortácskákban széttöltjük.
- Ha langyosra hűlt, megszórjuk mandulapehellyel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 962
- Feltöltés dátuma: 2013. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Évi néni
1830 recept
GFCH-en olvastam. Annyira egyszerűnek tűnt, hogy gyorsan leteszteltem.
Hozzászólások