r
Nosalty Logó

Tejberizs kingabinga konyhájából

Ösztön Szerinti Anya
Tejberizs kingabinga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

163
Kalória
5g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
2.4g
Zsír
41.4g
Víz
-
Koleszterin
779.5mg
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. A vizet a tejjel felrakjuk melegedni. Mielőtt felfőne, hozzáadjuk az édesítő tabikat, a vaníliás cukrot és a sót.
  2. Amikor felfőtt a tejes víz, beleöntjük a megmosott rizst, és közepes tűzön, néha megkavarva figyelve, hogy ki ne fusson, fedő nélkül főzzük (kivételesen lángelosztót raktam alá, nem is kapott oda úgy, ahogy szokott).
  3. Amikor majdnem az összes folyadékot beitta a rizs, elzárjuk alatta a tüzet. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és fedőt teszünk rá. Konyharuha alatt még körülbelül 10 percig pihentetjük.
  4. Tálkákba vagy poharakba adagoljuk (nekem 8 kompótos tálkányi lett), díszítjük. Ezúttal mazsolás-mogyorós csokidarabokat szúrtam bele, ami beleolvadt a forró tejberizsbe.
  5. Langyosan már fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyakran készítek tejberizst, de valahogy sosem volt még az igazi... Most Belvedere receptjét vettem alapul, mert meggyőztek a kommentek. Viszont szeretem a saját ízlésemre szabni a recepteket, így került bele cukor helyett édesítő és egy kis citromhéj. A tetejére pedig - hangulatomhoz illően - mazsolás-mogyorós csoki, ez persze fakultatív. A végeredmény krémes, édes, izgalmas tejberizs. Nekem az eddigi legfinomabb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek