r
Nosalty Logó

Sült tejberizs eperöntettel

SPAR
Sült tejberizs eperöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

774
Kalória
22.1g
Fehérje
116.6g
Szénhidrát
21g
Zsír
154.3g
Víz
135.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
30.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.4 g
  • Cink
    396 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    320 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    466.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    617.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 3097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rizst, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk egy csipet sót, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet: először annyit, hogy ellepje, majd ha főzés közben beszívta a rizs a tejet, akkor pótoljuk. Addig folytatjuk, amíg a rizs készre nem fő, és jó szaftos nem lesz a tejberizs. A végén hozzákeverünk 2 ek. kristálycukrot, hogy megfelelően édes legyen. Végül pedig belemorzsoljuk a túrót is.
  2. A maradék 150 ml tejet felforrósítjuk (forralni nem kell). A két tojássárgáját simára keverjük a keményítővel és a vaníliás cukrokkal, majd folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Az egészet a rizshez adjuk, elkeverjük benne, majd kivajazott, hőálló tálba öntjük. 190 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  3. Az eperöntethez a gyümölcsöt apróra vágjuk, majd egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon addig főzzük, amíg levet nem ereszt, majd botmixerrel pürésítjük. A sült tejberizst az eperöntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Igazi tavaszi finomság: ínycsiklandó tejberizs eperöntettel megbolondítva.

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...