r
Nosalty Logó

Tepsis kókuszos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Tepsis kókuszos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 598 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 598 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4739.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.3 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 cs vaníliás pudingport 0,5 l tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. 6 tojásfehérjét habbá verünk, majd hozzáadagolunk 25 dkg porcukrot. 10 dkg lisztet, 15 dkg kókuszt és a sütőport összekeverjük, majd az előzőekhez hozzáadjuk.
  3. Kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és rózsaszínűre sütjük.
  4. Közben kikeverjük a 6 tojássárgáját 10 dkg cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. 20 dkg vajat vagy sütőmargarint szintén kikeverünk 10 dkg cukorral, és ezt is a krémhez keverjük.
  5. A krémet felkenjük a kihűlt tésztára, majd megszórjuk 5 dkg kókuszreszelékkel a tetejét, és jól lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 92287
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tepsis kókuszos
Becsei Ágnes 100 recept

A barátnőmtől kaptam ezt a receptet, isteni finom volt! Nagyon kellemes, igazi kókuszos csemege.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt a sütit sütöttem húsvétra,csak javasolni tudom mindenkinek a kipróbálást!A család kedvence lett! Nagyon finom:))Én még a tetejére mandulát is szórtam!!

Törölt felhasználó

Megsütöttem, nagyon finom!! Köszönöm!

Becsei Ágnes

Örülök, hogy ízlett! Remélem más is kipróbálja! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szia Ági!Ez nagyon szuper.Én minden kókuszost nagyon szeretek.Köszi:Bogi

Becsei Ágnes

Szia Bogi! Láttad már a kókuszcsókomat? Próbáld ki! És akkor ezek szerint vev? leszel a másik kókuszos sütimre is?! :) Majd egyszer megsütöm azt is a közel jöv?ben, úgy is rágja a fülemet Apa! Puszika

Törölt felhasználó

Hát persze már az is receptkönyvben van.És hamarosan ki is lesz próbálva.!Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Ismerem én is ezt a receptet. Nagyon finom. Könny? elkészíteni. Kezd?k is bátran próbálkozhatnak vele. Nálunk nagy kedvenc.

Törölt felhasználó

Megsütöttem,várom,hogy kih?ljön. Nagyon finom illat van a konyhában:) Már alig várom,hogy végre megkóstoljam!!!! Köszönöm a receptet!

Becsei Ágnes

Igazán nincs mit! :) Én annak is örülök, hogy valaki kipróbálja; hát még ha ízlik is neki! Jó étvágyat hozzá!!!

Jolán

Jessza....ez hihetetlenül finom !!!! Neke kicsit sok lett volna a cukor mennyisége, így az egészbe összességében 25 dkg cukrot tettem, bár....pár kanál ízes virágmézet még csempésztem a krémbe :-) Én nem pudigporral készítettem, hanem 7 kanál finomliszttel és a magam készítette vaniliás cukorral. Lélegzetelállítóan finom lett...olyan...olyan raffaellós. Köszönöm az élményt :-)

Törölt felhasználó

Most h?l a krém. Már el?re fenem rá a fogam, mert imádom a kókuszos sütiket. Annyit változtattam a krémen, hogy a tojás sárgákat beletetterm a puding ba és együtt f?ztem meg. Félek a salmonellától /bár a tojást fert?tlenitettem/ Kiváncsi vagyok arra, hogy igy nem lesz-e hig a krémem. Köszi a fincsi receptet. További szép napot!

Törölt felhasználó

Nagyon finom ez a süti, már a receptet mindenkinek körbeadtam. köszi.

Törölt felhasználó

Drága Ágikám sok isteni süteményt készítesz.....erre én vagyok a bizonyíték:))) pusziiii a TE kedvenc szomszédasszonyod:)

Becsei Ágnes

Szia drága Erzsikém! Reméltem is hogy ízlik, ha már adom...! :D Szétnéztél nálam? Jók mi? Még van pár recept, ami várakozik, de természetesen töltök fel mindig majd, ahogy készülnek a finomságok! A gyerekeim nagyon szeretnek titeket, de legf?képp téged. Én is sajnálni fogom, ha már nem leszünk szomszédok!!! Puszika

ízsyke

Én is szeretlek Titeket:))))) és a szomszédság tudod csak egy dolog.....a Ti boldogulásotok a legfontosabb,mi itt leszünk és mindenképpen vissza várunk.....különben meg lehet nem tudtok nélkülem meglenni is visztek magatokkal:DDD Ez a mai almás valami isteni volt !!!! Tegyed fel a recit:)) Puszikaaaa

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Megcsináltam az egyik barátn?m szülinapjára 26 cm-es tortaformában... Nagy sikere volt. :) Csak valamiért a krém nekem túl folyós maradt, és amikor próbáltam kivenni a formából, kissé kifolyt... Mi lehetett a gond? Mit csinálhattam rosszul? Sokat vártam a pudinggal? Mert jól leh?lt, mire hozzáadtam a tojássárgás porcukor keveréket. Meg persze a vajas porcukrot. Máskor is szeretném megcsinálni, ezért érdekel, mit ronthattam el. Szerinted mi volt a baj??? Üdv, Viki

Becsei Ágnes

Szia Viki! Pedig nem jut nagyon más eszembe, csak hogy még nem volt elég hideg a puding, esetleg túl lágy volt a margarinod, vagy talán próbálj ki más márkájú margarint, hátha... Esetleg még nagyon nagyok voltak a tojások, sok volt a sárgája, talán olyankor tegyél bele eggyel kevesebbet. Azért örülök neki, hogy sikered volt vele, nagyon fini, mi is nagyon szeretjük! :)

Törölt felhasználó

Köszi a választ. Kipróbálom majd más márkájú pudingporral is (ez ilyen tescos színes volt), hátha. A tojások nem t?ntek nagynak, s?t, direkt nem a házi tojásokat használtam, amik jó nagyok, hanem boltban vásárolt kisebb méret?eket. Rama-t használtam. Te mit javasolsz? Mivel szoktad készíteni?Amúgy a tészta teteje már egyáltalán nem volt meleg, a süt?forma alja viszont még azért elég meleg volt. Lehetett ez a gond? Muszáj rájönnöm, mert meg fogom csinálni, újra, minél hamarabb. :) :) :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?