r
Nosalty Logó

Rakott pagodakarfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott pagodakarfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 638 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 638 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 2551 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt óvatosan rózsáira bontjuk, majd sós vízben félig megfőzzük. Eközben a rizst is majdnem készre főzzük.
  2. Hagymát pirítunk, pirospaprikát, borsot és sót rakunk bele, és kis vizet használva elkészítjük a darált húst. (Én nem pirítottam, csak megfőztem.) Kis levet hagyunk rajta, és így öntjük bele a rizst, ami ekkor még picit ropog.
  3. A karfiol felét az üvegedény aljára terítjük, utána jött a rizses hús, majd a következő réteg egy újabb karfiolsor.
  4. Az egészre tejfölt teszünk, amibe egy pici sót szórunk előzőleg. Aztán 25 percre irány a sütő!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5751
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pagodakarfiol nagyon finom! Imádom a karfiolt is, a brokkolit viszont nem, a pagoda karfiol ennek a kettőnek az ötvözete. De az íze sokkal jobb, mint a karfiolnak. :) Imádom! Nagy kedvenc lett!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek