r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségvirágos focaccia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Tavaszi zöldségvirágos focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2389 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5188.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    3178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    7116 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4570 micro
Összesen 2389 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet – ami az én esetemben pizzaliszt (00) volt – sóval összeszitáljuk egy munkafelületre, és egy nagy krátert képzünk a közepébe. Ide öntünk először a 2,5 dl langyos vizet, ebbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt.
  2. Egy-két perc múlva locsoljunk bele két kanál olívaolajat, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Ha úgy érezzük, kell még hozzá víz, locsoljunk hozzá. Gyúrjuk legalább öt percig, majd egy gombócba gyúrva, kendővel lefedve hagyjuk kelni.
  3. Vágjuk 8 részre a tésztát, mindegyiket gyúrjuk kis golyóba, és fedjük le további 10 percre pihenni.
  4. Közben vágjuk vékony szeletekbe a zöldségeket, kivéve a paradicsomot, azt majd csak a felhasználáskor.
  5. Nyújtsuk ki a kis gombócokat ovális formába. Késsel vagdossuk be körben a tésztát, majd az alját és a tetejét sodorjuk és nyújtsuk meg, hogy ténylegesen levél formát kapjanak.
  6. Melegítsük előre a sütőt 220 fokra úgy, hogy az üres tepsit is tegyük be.
  7. Helyezzük a tésztaleveleket egy sütőpapírra, majd díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
  8. Locsoljuk meg picit olívaolajjal, majd mehetnek a díszes tésztalevelek sütőpapírostól a forró tepsibe és a sütőbe pár percre sülni. Figyeljük, ne süssük túl, akkor kiszáradhat a tészta, és a vékonyra vágott zöldségek megéghetnek. Jó étvágyat hozzájuk!

A díszítéshez

  1. Díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6498
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 27.

Ajánló

Tavaszi reggelire, húsvétra vendégvárónak nagyszerű kis rágcsálnivaló, a külleme pedig magáért beszél!

Receptkategóriák

Hamarosan itt a tavasz, díszítsd kerti zöldségekkel a reggeli focacciádat! Nekem így sikerült, de te használhatsz hozzá bármilyen más finomságot, például pici gombát, lila hagymát még!

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...