r
Nosalty Logó

Lecsó rétesbatyuban paprikamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Lecsó rétesbatyuban paprikamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Összesen 548 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Összesen 2193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Összesen 118 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 548 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1462 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2323 micro
Összesen 2193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    278 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a hagymát.
  2. A paprikákat és paradicsomokat felaprítva belekeverjük. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal. Készre pároljuk. Végül sóval ízesített felvert tojásokkal összesütjük.
  3. A paprikás mártáshoz is felkockázunk egy vöröshagymát, és olajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott paprikát rakunk bele, majd néhány húsos csonttal együtt főzzük. Miután megfőtt, a csontokat kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
  4. A réteslapból 2-3 réteget használunk egyszerre, ezt négyfelé vágjuk (négyzet alakúra), majd egymáson egy kicsit elforgatjuk megkenjük felvert tojással, a közepébe tojásos lecsót halmozunk, batyuszerűen összefogjuk, kicsit összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  5. Sütőpapírra tesszük a batyukat, a külsejét is megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. Tálalásnál a batyuk mellé paprikás mártást kínálunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3761
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Brigitta 24 recept

Egyszerű nyári vacsora, de mégis különleges a rétesbatyuban, és hát a paprikás mártással isteni volt ... (a vendégek szerint is).

Hozzávalók

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek