Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell tejszínes gombás szósszal

Csirkemell tejszínes gombás szósszal
Csirkemell tejszínes gombás szósszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet szinte mindenki ismeri, és tényleg könnyen és gyorsan megvan. De táplálóbbá és kicsit költségkímélőbbé tehetjük, ha a hús egy részét gombával helyettesítjük. Ja és még egészségesebbé is! :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal. Kevés olajon süssük át és rakjuk félre.
  2. Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a gombát, sózzuk és pároljuk meg, majd szűrőkanállal szedjük ki és adjuk a csirkemellhez.
  3. A kevés vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből készítsünk habarást és a serpenyőben visszamaradt lével keverjük csomómentesre, majd forraljuk össze 2-3 perc alatt. Ha túl sűrű a habarás, akkor hígítsuk még vízzel, de vegyük figyelembe, hogy idővel még sűrűsödik.
  4. A gombás csirkemellet tegyük vissza a tejszínes szószba, forraljuk össze, nyomjuk bele a fokhagymát, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel. Tálaljuk szélesmetélttel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 798
elküldve: 8
receptkönyvben: 138
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tagliatelle, tejszínes csirkés tészta gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

719
csiperkegomba 800 g
csirkemell filé 1 db
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
hosszúmetélt 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek