r
Nosalty Logó

Citromos mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Citromos mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Összesen 2768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Elkészítés

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

  1. Piskóta tészta készítése:
  2. A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verünk.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alisztet.
  4. Hozzáreszeljük a citromhéjat.
  5. Két adagban sütjük.
  6. Krém készítése:
  7. A héjazott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét készítünk, kihűtjük.
  8. Hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet.
  9. Máz készítése:
  10. Kevés citromlével felverjük a tojásfehérjét.
  11. Hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, míg szálas lesz.
  12. Összeállítás:
  13. Az első piskóta-lapot megkenjük a diós almapürével.
  14. Ráhelyezzük a második lapot, jól összenyomjuk.
  15. Kockára vágjuk.
  16. A kockáknak először az oldalát kenjük a mázzal, sütőlapra állítjuk, kenjük a tetejüket.
  17. A francia drazsékkal dekoráljuk.
  18. Néhány percre a még langyos sütőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 65121
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos mignon
Harmathy Ildikó 313 recept

Egy ezüstékszer bemutatóra készítettem egyszer egy büfét, az volt a koncepcióm, hogy minden legyen fehér - az ezüsthöz. Ez volt az egyik büfé alkotó, fehér mignon: akkor  sokkal szebb volt - nyugodtabban dolgozhattunk, és  ezüstszínű cukorgolyócskákkal dekoráltuk a mignonokat.  Ma Vilmos asszisztenciájával (!  :) ) és a kedvéért francia drazséval dekorálva.

Hozzávalók

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek