r
Nosalty Logó

Citromos mignon

Harmathy Ildikó
Citromos mignon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

692
Kalória
11g
Fehérje
111.3g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
130g
Víz
206.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
87.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Összesen 2768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

A krémhez

A mázhoz

A diszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    520.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

  1. Piskóta tészta készítése:
  2. A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verünk.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alisztet.
  4. Hozzáreszeljük a citromhéjat.
  5. Két adagban sütjük.
  6. Krém készítése:
  7. A héjazott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét készítünk, kihűtjük.
  8. Hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet.
  9. Máz készítése:
  10. Kevés citromlével felverjük a tojásfehérjét.
  11. Hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, míg szálas lesz.
  12. Összeállítás:
  13. Az első piskóta-lapot megkenjük a diós almapürével.
  14. Ráhelyezzük a második lapot, jól összenyomjuk.
  15. Kockára vágjuk.
  16. A kockáknak először az oldalát kenjük a mázzal, sütőlapra állítjuk, kenjük a tetejüket.
  17. A francia drazsékkal dekoráljuk.
  18. Néhány percre a még langyos sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p

Egy ezüstékszer bemutatóra készítettem egyszer egy büfét, az volt a koncepcióm, hogy minden legyen fehér - az ezüsthöz. Ez volt az egyik büfé alkotó, fehér mignon: akkor  sokkal szebb volt - nyugodtabban dolgozhattunk, és  ezüstszínű cukorgolyócskákkal dekoráltuk a mignonokat.  Ma Vilmos asszisztenciájával (!  :) ) és a kedvéért francia drazséval dekorálva.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...