r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös pikáns tökleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Kapros-tejfölös pikáns tökleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 176 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2073 micro
Összesen 703 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, majd lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk.
  2. A hagymát tisztítás után kockára vágjuk. A kaprot apróra aprítjuk.
  3. Az olajban megdinszteljük a hagymát egy csipet sóval, majd rádobjuk a kinyomkodott tököt és a kaprot. Tovább pároljuk őket, majd felöntjük 1,5 l vízzel és ízesítjük sóval, ecettel és cukorral .
  4. Félpuhára főzzük. Elkészítjük a habarást, a tejfölt kikeverjük a keményítővel és hideg vízzel, majd veszünk ki a levesből és teszünk a tejfölhöz belőle.
  5. A forrásban lévő levesbe öntjük a tejfölös habarást, majd elkeverjük, hagyjuk forrni még egyszer. Citromlével ízesítjük, majd megszórjuk friss kaporral .
  6. Tálalásnál minden tányérba teszünk egy citromkarika szeletet.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-tejfölös pikáns tökleves
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...