Kapros-tejfölös pikáns tökleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
176
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
703
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33.9g spárgatök5 kcal
-
6.1g kapor3 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
50.8g víz0 kcal
Összesen
24
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 627.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
176
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2510.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 677 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2073 micro
Összesen
703
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
-
1 kg spárgatök
-
1 csokor kapor
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1.5 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A tököt meghámozzuk, majd lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk.
- A hagymát tisztítás után kockára vágjuk. A kaprot apróra aprítjuk.
- Az olajban megdinszteljük a hagymát egy csipet sóval, majd rádobjuk a kinyomkodott tököt és a kaprot. Tovább pároljuk őket, majd felöntjük 1,5 l vízzel és ízesítjük sóval, ecettel és cukorral .
- Félpuhára főzzük. Elkészítjük a habarást, a tejfölt kikeverjük a keményítővel és hideg vízzel, majd veszünk ki a levesből és teszünk a tejfölhöz belőle.
- A forrásban lévő levesbe öntjük a tejfölös habarást, majd elkeverjük, hagyjuk forrni még egyszer. Citromlével ízesítjük, majd megszórjuk friss kaporral .
- Tálalásnál minden tányérba teszünk egy citromkarika szeletet.
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4000
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
117 recept