r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös pikáns tökleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Kapros-tejfölös pikáns tökleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 24 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 176 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2073 micro
Összesen 703 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 24 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, majd lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk.
  2. A hagymát tisztítás után kockára vágjuk. A kaprot apróra aprítjuk.
  3. Az olajban megdinszteljük a hagymát egy csipet sóval, majd rádobjuk a kinyomkodott tököt és a kaprot. Tovább pároljuk őket, majd felöntjük 1,5 l vízzel és ízesítjük sóval, ecettel és cukorral .
  4. Félpuhára főzzük. Elkészítjük a habarást, a tejfölt kikeverjük a keményítővel és hideg vízzel, majd veszünk ki a levesből és teszünk a tejfölhöz belőle.
  5. A forrásban lévő levesbe öntjük a tejfölös habarást, majd elkeverjük, hagyjuk forrni még egyszer. Citromlével ízesítjük, majd megszórjuk friss kaporral .
  6. Tálalásnál minden tányérba teszünk egy citromkarika szeletet.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3281
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-tejfölös pikáns tökleves
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek