r
Nosalty Logó

Csokoládés-málnás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Csokoládés-málnás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

krém

Összesen 377 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

krém

Összesen 2269 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

krém

Összesen 251 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 377 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 2269 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral krémesre keverjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport, kevés fehérjehabbal lazítjuk. Majd laza, nagy mozdulatokkal az összes fehérjehabot belekeverjük.
  4. 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, 170 fokon készre sütjük.
  5. A formából kivéve lehúzzuk a sütőpapírt róla, hagyjuk teljesen kihűlni.

krém

  1. A krémhez a tejszín felét felforrósítjuk, beletörjük a csokit, elkeverjük benne.
  2. Hozzákeverjük a többi tejszínt is, míg egynemű krémet nem kapunk. Ha a csoki nem olvadna el azonnal - ízlésünknek megfelelően - vízgőz felett vagy mikróban picit melegítünk rajta.
  3. A kihűlt piskótát visszatesszük a formába, eligazítjuk a málnát rajta (pár szemet a díszítéshez tegyünk félre!), majd ráöntjük a krémet, és betesszük a hűtőbe. Minél tovább áll, annál szebben szelhető a krém. A fotón kb. 1,5 óra hűtő utáni süti van. :)
  4. Tálalás előtt a félretett málnával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 66388
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Ajánló

Tömény, nem túl édes desszert - egy szelet bőven elég. Ne adj isten, ha akad otthon mogyorókrém, a krémbe 1-2 evőkanál bátran mehet. ;)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rengeteg málnánk van... imádom... olyan sütit szerettem volna készíteni, amiben a maga csodás természetességében van jelen a gyümölcs. Így jött az ötlet, hogy a töményen csokis ganache krémet egyszerűen párosítom a friss málnával. Zseniális együtt. Friss. Így is imádom. :)

Hozzászólások

Szella

Akkorát nyeltem, hogy a szomszéd is hallotta... :-Q (nyáladzós szmájli)

nyihaj

Ez nagyon jó! (nyáladzós szmájli :-DD) Köszönöm! Érdemes megsütni! Pikk-pakk megvan és zseniális!

mokiviki

Ez a rendes torta formához van vagy a kisebbhez?

nyihaj

Szia! 20 cm átmér?j? formára szól a recept.

sotima

Szia, milyen tejszint hasznaltal hozza pontosan?

nyihaj

Habtejszínt, minél magasabb a zsírtartalma annál jobb :) Márkára nem emlékszem, de m?ködik többféléb?l is. Tescoban, Sparban kapható pici, zöld papírdobozos, 2 dl-s, német, vmi H...val kezd?d? nev? - ez nagyon jó s?r? tejszín. De be kell valljam, cukrozatlan Hulalával is m?ködik... most hétvégén azzal készült, annyi változtatással, hogy a a krém h?lt egy éjszakát a h?t?ben és másnak gép habver?vel kikevertem. Így tettem a tészta tetejére és raktam ki málnával.

Törölt felhasználó

Ez nagyon szuper ötlet! Isteni a torta! Sosem szoktam torát sütni, mert bénának tartom magam hozzá, de ezt kipróbáltam diabetikus formában és fenomenális volt a fogadtatás! és a tora is :-) Csak fagyasztott málnám volt, ezért úgy raktam bele, hogy a tésztára kentem egy vékony réteg krémet, erre jött a málna, - ami így kiengedés után sem áztatta el a tésztát és friss maradt amíg tartott a torta- majd ezután jött a többi krém. Nekem szükséges volt a krémbe némi habfixet is beletenni, így lett tökéletes az állaga. A tetejére színes tortadarát szórtam. Én nagy tepsiben sütöttem a tésztáját minimum tripla adagban, tortaszelet formátumban szeleteltem, így rengeteg, nagyon kiadós és isteni finom torta lett bel?le, jutott az egész famíliának, azóta is ácsingóznak rá...:-) Ismétlés következik a hétvégén, csak most mascarponé is lesz a krémben, meglátjuk mi jön ki bel?le.;-) A csoki és a málna együtt verhetetlen páros! :-) Köszönet a megosztásért.

nyihaj

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett a süti! Remélem ezek után megváltozik a véleményed magadról és nem tartod bénának magad a tortasütéshez! :) A tejszín min?sége, fajtája befolyásolja a krém állagát. A mascarpone semmiképp nem ront rajta! Jó próbálkozást, sikeres sütést! Köszönöm a hozzászólásodat :)

Törölt felhasználó

Köszi nyihaj! :-) tegnap is megcsináltam, szuper lett! Mascarponéval is tökéletes. Önbizalmat és kedvet ad a további sütögetéshez. Sosem csináltam ganache, vagy párizsi-krémet, most meg gyártom lazán, el sem lehet rontani. :-) Mivel diabetikus alapanyagokat használok, bármennyit lehet bel?le enni, isteni süti.

bedett

Kedves FoJudit! Megírod kérlek, hogy a diabetikus verziónál mivel helyettesíted a cukrot (és abból mennyit teszel bele)? Családi ebédre szeretném elkészíteni és nagypapámnak vigyáznia kell a cukrára. Gondolom akkor -értelemszer?en- étcsokoládéból is diabetikusat használtál - ebb?l melyik márka finom? :)

encsi33

Sziasztok! Neki is állnék elkészíteni, de elbizonytalanodtam. Nem is kell felverni a tejszínhabot?

nyihaj

Kedves Encsi33! Nem, nem kell felverni a tejszínt! Ez az ún. ganache krém - keress rá így, úgy hátha elmúlik a bizonytalanságod :) Jó sütést! Üdv, nyihaj

encsi33

Köszönöm a gyors válszt!

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek