Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-málnás torta

Csokoládés-málnás torta
Csokoládés-málnás torta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg málnánk van... imádom... olyan sütit szerettem volna készíteni, amiben a maga csodás természetességében van jelen a gyümölcs. Így jött az ötlet, hogy a töményen csokis ganache krémet egyszerűen párosítom a friss málnával. Zseniális együtt. Friss. Így is imádom. :)

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

ajánlat

Tömény, nem túl édes desszert - egy szelet bőven elég. Ne adj isten, ha akad otthon mogyorókrém, a krémbe 1-2 evőkanál bátran mehet. ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral krémesre keverjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport, kevés fehérjehabbal lazítjuk. Majd laza, nagy mozdulatokkal az összes fehérjehabot belekeverjük.
  4. 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, 170 fokon készre sütjük.
  5. A formából kivéve lehúzzuk a sütőpapírt róla, hagyjuk teljesen kihűlni.

krém

  1. A krémhez a tejszín felét felforrósítjuk, beletörjük a csokit, elkeverjük benne.
  2. Hozzákeverjük a többi tejszínt is, míg egynemű krémet nem kapunk. Ha a csoki nem olvadna el azonnal - ízlésünknek megfelelően - vízgőz felett vagy mikróban picit melegítünk rajta.
  3. A kihűlt piskótát visszatesszük a formába, eligazítjuk a málnát rajta (pár szemet a díszítéshez tegyünk félre!), majd ráöntjük a krémet, és betesszük a hűtőbe. Minél tovább áll, annál szebben szelhető a krém. A fotón kb. 1,5 óra hűtő utáni süti van. :)
  4. Tálalás előtt a félretett málnával díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 38 550
elküldve: 10
receptkönyvben: 463
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis málnás torta, csokitorta málnával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FoJudit
FoJudit Sun, 2015-05-31 14:17

Köszi nyihaj! :-) tegnap is megcsináltam, szuper lett! Mascarponéval is tökéletes. Önbizalmat és kedvet ad a további sütögetéshez. Sosem csináltam ganache, vagy párizsi-krémet, most meg gyártom lazán, el sem lehet rontani. :-) Mivel diabetikus alapanyagokat használok, bármennyit lehet belőle enni, isteni süti.

bedett
bedett Mon, 2017-02-13 13:07

Kedves FoJudit!
Megírod kérlek, hogy a diabetikus verziónál mivel helyettesíted a cukrot (és abból mennyit teszel bele)? Családi ebédre szeretném elkészíteni és nagypapámnak vigyáznia kell a cukrára. Gondolom akkor -értelemszerűen- étcsokoládéból is diabetikusat használtál - ebből melyik márka finom? :)

FoJudit
FoJudit Thu, 2015-05-28 10:50

Ez nagyon szuper ötlet! Isteni a torta! Sosem szoktam torát sütni, mert bénának tartom magam hozzá, de ezt kipróbáltam diabetikus formában és fenomenális volt a fogadtatás! és a tora is :-) Csak fagyasztott málnám volt, ezért úgy raktam bele, hogy a tésztára kentem egy vékony réteg krémet, erre jött a málna, - ami így kiengedés után sem áztatta el a tésztát és friss maradt amíg tartott a torta- majd ezután jött a többi krém. Nekem szükséges volt a krémbe némi habfixet is beletenni, így lett tökéletes az állaga. A tetejére színes tortadarát szórtam. Én nagy tepsiben sütöttem a tésztáját minimum tripla adagban, tortaszelet formátumban szeleteltem, így rengeteg, nagyon kiadós és isteni finom torta lett belőle, jutott az egész famíliának, azóta is ácsingóznak rá...:-)
Ismétlés következik a hétvégén, csak most mascarponé is lesz a krémben, meglátjuk mi jön ki belőle.;-) A csoki és a málna együtt verhetetlen páros! :-) Köszönet a megosztásért.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2015-05-31 11:13

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett a süti! Remélem ezek után megváltozik a véleményed magadról és nem tartod bénának magad a tortasütéshez! :) A tejszín minősége, fajtája befolyásolja a krém állagát. A mascarpone semmiképp nem ront rajta! Jó próbálkozást, sikeres sütést! Köszönöm a hozzászólásodat :)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2014-10-12 12:49

Habtejszínt, minél magasabb a zsírtartalma annál jobb :) Márkára nem emlékszem, de működik többféléből is. Tescoban, Sparban kapható pici, zöld papírdobozos, 2 dl-s, német, vmi H...val kezdődő nevű - ez nagyon jó sűrű tejszín. De be kell valljam, cukrozatlan Hulalával is működik... most hétvégén azzal készült, annyi változtatással, hogy a a krém hűlt egy éjszakát a hűtőben és másnak gép habverővel kikevertem. Így tettem a tészta tetejére és raktam ki málnával.

Szella
Szella Wed, 2014-08-27 15:38

Akkorát nyeltem, hogy a szomszéd is hallotta... :-Q (nyáladzós szmájli)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2014-08-27 17:13

Ez nagyon jó! (nyáladzós szmájli :-DD) Köszönöm! Érdemes megsütni! Pikk-pakk megvan és zseniális!

377
tojás 2 db
víz 1 evőkanál
cukor 3 csapott ek
rizsliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 2 dl
málna 30 dkg