Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tatárbifsztek

Tatárbifsztek
Tatárbifsztek
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban mindig is hagyományos karácsonyi előétel volt "a tatár", amit egyöntetűen mindenki nagyra értékelt. Ezt a tradíciót a saját háztartásomban is megtartottam, és talán jelzi, mennyire szeretem, hogy két főre is nagyjából annyit készítek belőle, mint annak idején az ötfős család számára.
Készítettem már többféle húsból is, igazából mindig ugyanolyan finom volt, a lényeg, hogy biztosan abszolút friss legyen, és szép, zsírmentes, de nem feltétlenül fontos, hogy épp bélszínt vegyünk, ha találunk jó minőségű, de olcsóbb marharészt.

A recept kifejezetten nagy adagra szól, bátran felezhető, még úgy is jut majd mindenkinek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Fogyasszuk el lehetőleg egy nap alatt. A sok fűszer kiválóan ellene dolgozik a baktériumoknak, de azért mégis nyers húsról beszélünk, és minél többször vesszük ki a hűtőből, keverjük át stb., annál többször éri levegő, hőmérsékletváltozás, ami nem segíti az eltarthatóságot. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, pucoljuk meg a fokhagymát is. Kockázzuk fel a húst. Tegyük az összes hozzávalót késes aprítóba, és addig aprítsuk, míg krémes masszává nem válik a hús. (Aprító hiányában daráljunk le mindent húsdarálón kétszer-háromszor.)
  2. Simítsuk a masszát lapos, légmentesen zárható edénybe, tömködjük jól le, és spatulával alaposan igazgassuk el, simítsuk le, hogy minél kevesebb levegő tudjon a belsejébe jutni (ha nagyon biztosra akarunk menni, egy vékony réteg olajat is önthetünk a tetejére), majd zárjuk le az edényt. Tegyük a hűtőbe.
  3. Érleljük a bifszteket minimum egy, de inkább két napig. Ez alatt ne bolygassuk, ne kevergessük, ne nyissuk ki az edényt.
  4. Tálaláskor vegyük ki a húst, alaposan keverjük át, majd rendezzük el ízlésesen egy tálon, pl. villával félgömbbé formázva, megcsíkozva, koktélparadicsommal és főtt fürjtojással körberakva. Friss (akár fokhagymával megdörzsölt) pirítóssal, ízlés szerint savanyú uborkával, gyöngyhagymával kínáljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 428
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tatár beefsteak, tatár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

177
marhahús 1 kg
tojás 2 db
vöröshagyma 330 g
fokhagyma 10 gerezd
kókuszzsír 40 g
mustár 70 g
csípős paprikakrém 50 g
bors 5 g
őrölt fűszerkömény 3 g
10 g