Nosalty Logó

Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 2426 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 180 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 2426 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almához

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, amit egy műanyag zacskóba csomagolva a hűtőbe teszünk 1 órára.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
  3. Egy kis fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot és aranybarnára karamellizáljuk. Hozzákeverjük a rumaromát és a vajat. Óvatosan, nehogy a forró karamell kicsapjon.
  4. Egy formát kikenünk vajjal, majd beleöntjük a karamellát.
  5. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és kimagozzuk, majd a cikkeket a karamell tetejére sorakoztatjuk.
  6. A tésztát lisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkora a formánk mérete. Beborítjuk vele az almát.
  7. Előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
  8. Még forrón tálra borítjuk, ha kissé kihűlt, porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15135
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tegnap este miután begyújtottam a cserépkályhába, felkucorodtam a kanapéra és elkezdtem átlapozni a régi receptes újságokat. Nem vagyok nagy gyűjtő, néha, ha újságosnál járok és megakad a szemem receptes lapon, gyorsan átfutom és ha van benne jó pár étel, ami tetszik, megveszem. :) Ez a torta egy 2011-es újságban volt. Már vagy ezerszer elolvastam a receptet, megcsodáltam a képeket, de valahogy sosem jött ki úgy a lépés, hogy meg is süssem. Most volt hozzá itthon minden, ezért még este kivittem a konyhába az újságot, hogy biztos ne térítsen el semmi attól, hogy végre kipróbáljam. Nagyon finom lett; ropogós tészta, fényes, édes karamell, puha, savanykás almával... Pillanatok alatt elfogyott. :) További képek a blogomon.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Szia Ági! Szeretem az almás sütiket, ez különösen kedvemre való. Köszi, hogy megosztottad velünk. A fotó is nagyon tetszik. Piroska

Ági78

Szia Piroska! :) Épp a k?fal szeleteden legeltettem a szemem, mikor láttam, hogy írtál! Örülök, hogy tetszik a recept és a fotó is. Puszi: Ági

Fahéj

Kedves Ági! H?, ez de szépséges! Alma+karamell=fenséges. :) Szóval duplán is tetszik a sütid. Eddig nem is tudtam, hogy van blogod. Ott is milyen szépek a képek! Ezentúl be-bekukucskálok oda is. Szép hétvégét! Puszi: Éva

Ági78

Szia Éva! De aranyos vagy! Örülök, hogy tetszik a süti és a blog! Szeretettel várlak ott is! :) Puszi: Ági

Törölt felhasználó

Gyönyör? <3

Ági78

:D Köszi! Aranyos vagy! :)

pussycat

Szia Agika! Ezt el kellett, hogy mentsem, en is mar regen szemezek ezzel a fajta sutivel, millioszor lattam a tv-ben ahogy keszitik, de ilyen egyszerunek nem tunt meg soha. Ez a 24-es forma lapos pite-forma, vagy magasabb tortaforma? Koszi, puszi:Veronika:)

Ági78

Szia Veronika! De örülök, hogy tetszik! :) Igen, tényleg egyszer?; nekem is azért volt szimpi a recept. :) Elég alacsony süti, csak ott lesz magasabb, ahol az alma kucorog a tészta alatt. Nyugodtan rakhatod pite-formába is, mert a tészta belül körben lehajlik a forma aljára (nem folyik ki a karamellás szirup), ahogy ráteszed az almára. Így mikor kiborítod, az lesz a "pereme" a sütinek. :) Remélem ízleni fog! Puszi: Ági

pussycat

Szia Agika! Nagyon koszi a valaszt, megsutom es visszaszolok, hogy milyen lett! Puszi: Veronika

Ági78

;)

pussycat

Szia Agika! Elkeszitettem, szuper finom lett, a csaladnak is nagyon izlett. Meg annyit, hogy te azonnal kiboritod ahogy a sutobol kiveszed, vagy varsz vele amig kihul? Koszonom szepen! Puszillak, Veronika Ja, persze irod is, most latom, hogy forron talra boritod. En egy kicsit elbenaztam, mert ahogy megforditottam a raboritott tallal, kicsurgott egy kicsit a forro cukros le. Majd legkozelebb jobban vigyazok, mivel szamitok ra:)

Ági78

Szia Veronika! De örülök, hogy ízlett nektek is! Nagyon köszi, hogy megírtad! Igen, a szirup el?ször nálam is menekül?re akarta fogni. :) Lehet, hogy az almád több levet eresztett, így több lett a szirupod is. A lényeg, hogy nem sütötted meg magad vele; én egy kicsit igen, de ez már hozzám tartozik. :D Akkor legközelebb ne engedjük meglógni a karamellt! Puszillak: Ági

ZilkaZil

Csodás recept, én is elkészítettem tegnap! Minden almás sütit imádok, f?leg a francia vonalát. Egyszer?sége miatt ez a recept azt hiszem le is taszította a trónról a klasszikus francia almatortát, amihez leveles tészta kell, mártás, lekvár, h?tés stb., ami miatt kétszer is meggondolom, hogy elkészítsem-e. Bár abból is annyit ennék mindig, amennyi csak van a világon :D köszi, zilka

Ági78

Szia Zilka! :D De jó! Örülök, hogy elkészítetted és ízlett! Hát igen, ez a süti tényleg egyszer?. :) Szegény klasszikus almatorta... :) Biztos az is isteni, rá kéne már szánnom magam, hogy kipróbáljam... Akkor hát almás sütik, vigyázat! Jövünk! :D

ZilkaZil

Ha legközelebb elkészítem szegény trónvesztettet, ígérem, feltöltöm. Egy francia barátom anyukájától van a receptem, akinek a szülei maguk készítenek sajtot, vajat. Igaziból attól a vajtól volt olyan finom, hogy az már fájt...bármit sütött, mennybe mentem :) üdv, Zilka

Ági78

Azt a mindenit! Saját vaj és sajt... Hát az tuti utolérhetetlen! Nem is csodálom, hogy annyira ízlett! :D Most már mindenképp megvárom az almatortádat és a te recepted alapján fogom megsütni! Üdv: Ági

licya

Elkészítettem gluténmentesen is és nagyon finom lett! A 15 dkg finomlisztet 23 dkg Schär Mix B liszttel helyettesítettem. Nagyon jól lehetett gyúrni és nyújtani sem volt nagyon nehéz. A deszkára rizslisztet szórtam, hogy ne ragadjon. Köszi a finom receptet!

Ági78

De jó! Örülök nagyon, hogy kipróbáltad és átalakítottad! Köszönöm szépen, hogy megírtad! :)

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.