Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarja steak

Tarja steak
Tarja steak
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel sehol nem találtam arra vonatkozó információt, hogy a tarja megsüthető-e úgy, mint egy steak hús, így gondoltam, kipróbálom, és bevált. A mézes-mustáros pác véletlenszerűen csapódott hozzá, eredetileg csak sózni és borsozni akartam, de végül jó döntésnek bizonyult ez is.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Köretnek vegyes zöldség vagy steak krumpli, de friss kenyérrel is jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük.
  2. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24 órát érni hagyjuk. (Nem feltétlenül muszáj, süthető rögtön is, de kipróbáltam, és finomabb, ha állni hagyjuk.)
  3. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és amikor már elég meleg, beletesszük a húst. Oldalanként 2-2 percet sütve a hús a medium steak-nek felel meg, azaz a hús közepe még épp rózsaszín, és nincs túlsütve. Én ezt ajánlom, de oldalanként 2 és fél percet sütve is finom, és nem szárazra sült.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

medvusz

Mióta szakács: 2016.01.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült tarja, méze-mustáros pácban sült tarja, steak tarjából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacsiba
evacsiba Sun, 2016-01-31 07:28

Egészségügyi okokból a sertéshús nem készíthető el félig nyersen, ezért fontos lenne tájékozódni, hogy mit mennyi ideig és milyen hőmérsékleten kell sütni vagy főzni ahhoz, hogy biztonsággal fogyasztható legyen.

medvusz
medvusz / medvusz Mon, 2016-02-01 14:56

köszönöm az észrevételt, természetesen mindenki saját felelősségre készíti el a receptet. mégis bátorkodom megjegyezni, hogy az ellenőrzött forrásból kikerülő disznóhús épp annyi veszélyt hordoz magában, mint bármi más, persze ez csak magánvélemény.

386
sertéstarja 50 dkg
mustár 2 ek
méz 1 ek
olívaolaj 2 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint