Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős gyors mustáros tarja

Serpenyős gyors mustáros tarja
Serpenyős gyors mustáros tarja
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem csináltam korábban tarját, de pont akciós volt, és bevásároltam belőle 4 nagy szeletet, hogy meglepjem a párom egy jó kis mustáros tarjával. Nincs sütőm, úgyhogy fel kellett találjam magam.:) Mindig innen lesem le a recepteket, de mindegyik, amit találtam, napokig tartó pácolást javasolt vagy sütőt igényelt, én viszont most voltam éhes, nem akartam fél napot sem várni. Végül megérte kockáztatni, mert isteni finom és puha lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjákat kiterítjük egy nagy tányérra, bedörzsöljük őket húspuhítóval, és megszurkáljuk villával. Pár filléres megoldás, és nem ugrik úgy össze a hús tőle.
  2. Beszórjuk a tarjákat csirke fűszersóval, és az ujjaink közt rámorzsoljuk a fokhagymaport és némi sót, majd ízlés szerint késheggyel borsot szórogatunk rá. Ezután kb egy evőkanál mustárt nyomunk oldalanként, és kézzel eloszlatjuk rajta, bedörzsöljük a húst vele.
  3. Közben a serpenyőbe olajat teszünk, közepes hőfokon feltesszük a tarjákat, majd lefedjük őket, hogy puhuljon a hús. Kb. 20 percig hagyjuk így, közben párszor megfordítjuk. Ezalatt megpucoljuk a hagymát, és felkarikázzuk.
  4. Levesszük a fedőt, és rászórjuk a tarjákra a hagymát, majd beforgatjuk alájuk, a lébe. Feltekerjük a hőfokot maximumra. Kb. 5 perc alatt elfő a leve, addig párszor megfordítjuk a husit. Icipicit még hagyjuk pirulni a tarjákat, 1-2 percről van szó csupán.
  5. Kivesszük a húsokat, és hagymával a tetején tálaljuk őket. Jó étvágyat mindenkinek :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 495
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Serephina

Mióta szakács: 2015.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéstarja, serpenyős sertéstarja, sült tarja, hagymás tarja

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KabocaMili
KabocaMili Fri, 2015-07-03 07:14

mi???? húspuhító meg csirke fűszer só meg fokhagyma por???? Jézusom :((((
ezt hívják gasztromerényletnek. A mustáros tarjára mustár kell. és nem egy evőkanállal meg mindenféle szutyokkal teleszórva. a másik hogy nem kell villával szurkálni húst . Ha veszed a fáradtságot és becsülettel előkészíted, a megfelelő helyeken beirdalod akkor nem ugrik össze. Ez a """"recept"""" kb egy kilencéves tudatlan kislány szintje . Szégyelném magam a helyedben...

571
sertéstarja 1 kg
0 ízlés szerint
csirke fűszersó 8 teáskanál
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 8 ek
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 5 ek