Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás csirkemell

Tarhonyás csirkemell
Tarhonyás csirkemell
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszeri kisgyerek szó szerint nem tudta, mi fán terem a tarhonya. Valami növény termése vagy mi a csuda lehet? Utálta is rendesen, mint ahogy azt ismeretlen dolgok esetében egy kisgyereknek illik. Aztán mikor megtörtént a nagy megvilágosodás, hogy hiszen ez tészta, akkor elkezdte szeretni, mert jópofa, ahogy gurul össze-vissza, meg különben is, nagyon finom. Azóta is egyik kedvenc étele a tarhonyás hús, de szerintem nem a hús miatt. :)

Én így készítem a tarhonyás húst csirkemell-rajongó családom kedvére.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot.
  2. 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig dinszteljük, míg a hagyma sárgulni kezd.
  3. Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát és kevergetve addig sütjük, míg a hús kifehéredik.
  4. Megszórjuk a fűszerekkel és lefedve, kis lángon addig pároljuk, míg a hús levet nem ereszt. Saját levében hagyjuk főni vagy 10 percig, így tartalmasabb lesz a szaftja. Ezután lassanként hozzáadagolunk kb. 1 dl vizet, és ezzel készre főzzük. Nem szabad sok levének maradnia.
  5. Míg a hús készül, nekiállunk a tarhonyának. 2 ek olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felengedjük 1 l vízzel. (Nagyon óvatosan tegyük ezt, mert erősen gőzöl, fortyog, csapkod, könnyen megégethetjük magunkat.) Sózzuk és lefedve, néha megkevergetve, forrás után már csak kis lángra téve készre főzzük a tarhonyát. Mikor a levét már mind elfőtte, megnézzük puha-e. Ha nem, adunk még hozzá egy pici vizet, amivel pár perc alatt készre puhulhat.
  6. Összeöntjük a pörköltet a tarhonyával, óvatosan, de alaposan átkeverjük, elzárjuk a lángot, és lefedjük az ételt. Így hagyjuk 10 percig, hogy a tarhonya a pörköltszaftot mind magába szívhassa.
  7. Valamilyen idénysalátával kínáljuk.

  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 79 733
elküldve: 29
receptkönyvben: 957
elkészítve: 102/111
Facebookon megjelent: 3

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás hús csirkemellből, tarhonyás hús, tarhonyás csirke

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2013-02-09 23:13

Nekem is ez volt az első tarhonyás husi, de azt hiszem, nem az utolsó! (: Köszi a receptet.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-02-10 08:50

Nagyon szívesen! Finom is nagyon, érdemes elkészíteni többször is.
Üdv: Fahéj

eletke
Eletke / eletke Sun, 2012-10-21 10:33

elso husos tarhonyam 30 eves fejjel!!;-) nem vagyunk porkolt partiak, de ez nagyon kellemes volt. koszonet.e

witch
witch / witch Wed, 2012-09-19 20:35

Kedves Fahej!
Szuper recept, tegnap kostoltak es
azt mondtak ugyanolyan, mint amit
mar ettek. Annyi kulonbseggel, hogy
egy marek zoldborsot kellett meg
belerakjak, nekik ugy az eredeti. :)
udv:witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-09-20 12:01

Kedves Witch!
Jaj de jó! Ennek örülök. Zöldborsó? Ez érdekes, így még nem hallottam, de biztos nem rontja el.
Üdv: Fahéj

witch
witch / witch Thu, 2012-09-20 12:38

Kedves Fahej!
Szerintem a zoldborso azert kerult bele, mert azt
sok gyerek szereti es igy talan konnyebb megetetni oket.
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2012-09-03 16:30

Kedves Fahej!
Koszonom a receptet! A csalad mar kostolta valakinel
es mindig kerdezik, hogy tudom-e ezt az etelt? Hat nem
tudtam eddig, de vegre itt a mento sereg! :)
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2012-09-03 21:43

Persze, hogy fog, mert azert nyuznak allandoan.
De ez az amerikai oldal, szoval a tesztan meg a
csirken kivul nem tudtak, hogy vajon mi lehet
benne. Nekem meg a hagyma volt egyertelmu, de
abbol meg nem lesz ilyen finomsag.
udv:witch

844
csirkemell filé 80 dkg
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 2 db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
víz 1 dl
tarhonya 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 l