Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbós-almás ragu római tálban

Kelbimbós-almás ragu római tálban
Kelbimbós-almás ragu római tálban
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy nagyon régi Magyar Konyhában olvastam és annak idején gyakran el is készítettem. Aztán valahogy elfelejtődött, de most újra a kezembe került. Szerencsére, mert nagyon finom, könnyű, szaftos, az almától illatos. Savanykás alma a legjobb hozzá, Jonatán vagy Idared. Ha fagyasztott kelbimbót használunk, egyszerű és gyors elkészíteni. (Persze, a sütés hosszadalmas - mint minden római tálban sütés - cserébe viszont egyáltalán nem kell vele foglalkozni.)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én almakompótot adnék mellé, italnak meg könnyű fehérbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tál alját és fedelét legalább 30 percre hideg vízbe beáztatjuk, ezalatt mindent előkészítünk.
  2. A húst pörkölt méretűre felvágjuk, az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és ezt is felkockázzuk. A kelbimbót megtisztítjuk, de még gyorsabb, ha mirelit kelbimbót használunk, azzal semmit se kell csinálni, csak fagyottan leöblíteni.
  3. Mindezt összekeverjük egy tálban, két nagy csipet sóval meghintve. A megtisztított krumplit vékony karikákra felvágjuk.
  4. A római tál alját kikenjük a vaj felével, és fészekszerűen kirakjuk a krumplikarikákkal, megsózzuk. A húsos ragut beleöntjük a fészekbe, eligazgatjuk. Meglocsoljuk tejföllel, és rádaraboljuk a maradék vajat. Ráillesztjük a tál tetejét.
  5. A római tálat betesszük a hideg sütőbe, amit csak most gyújtunk be. (Ha forró sütőbe tennénk, a tál könnyen megrepedne.) Kb. másfél óráig sütjük, ekkor kell először ránézni, hogy minden puha-e. Ha nem, még adunk neki 15-20 percet.
  6. Csak a húst kell ellenőrizni, mert a többi gyorsan elkészül. Ha minden kellőképp puha, a tálat fedő nélkül még kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy ízlésünk szerint megpiruljon, a szaftja besűrűsödjön.
  7. A finom, szaftos ragut a tál aljára rakott krumplival körítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésragu római tálban, almás-kelbimbós sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1154
sertéslapocka 40 dkg
kelbimbó 40 dkg
alma 2 nagy db
burgonya 4 közepes db
tejföl 2 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint