r
Nosalty Logó

Tapsi - Hapsi püréje

NS
Tapsi - Hapsi püréje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

254
Kalória
5g
Fehérje
30.2g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
198g
Víz
21.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    990.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36954 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 1270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    896 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított krumplit és répát nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. A puhára főtt zöldségekről leöntjük a levet, majd összetörjük a vajjal és annyi tejjel, amennyit felvesz. Sózzuk és fehérborsozzuk.
  4. A pürét a tetejére halmozott pirított hagymával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Én és az uracskám kicsit úgy vagyunk a hagymával, mint Gombóc Artúr a csokival, lehet vörös-, póré-, fok-, vagy medve-, a lényeg, hogy legyen! Ezt a receptet is a hagyma ihlette, máskülönben nem is tudnám a répát megetetni az én kis párommal. A fele répa, fele krumpli pedig a fogyókúrámnak is jót tesz :)

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...