Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános turbó burgonya

Parmezános turbó burgonya
Parmezános turbó burgonya
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis sült krumplit? Naná! Most rögtön egy tállal! Sült krumpli/steak burgonya/röszti nálam mindig jöhet, ha „csipegethetnékem” támad, és sósra vágyom. Nem tudom, ki hogy van vele, de akármennyire szeretem a burgonyát, általában kétszer is meggondolom, hogy neki állok-e elkészíteni. Hogy miért? Vagy sok vele a bíbelődés, vagy egész egyszerűen éhen halok, míg a belőle készített ételt az asztalra tudom rakni. Ezt az agonizálást szüntette be az életemben az alábbi pofon egyszerű étel. Nem kell hozzá egy liter olaj, nem kell hámozni, nem kell várni, hogy felforrjon a víz. vagy hogy bemelegedjen a sütő. Előkészülettel együtt 15 perc, ha csak nassolni szeretnénk, ha főételnek szánjuk és 2 serpenyővel készítünk, 25 perc a szintidő. Az azért nem rossz – valljuk be.

hozzávalók / 1 adag

  • 2-3 db kisebb szem burgonya (kb. 30-40 dkg)
  • 1 ek szőlőmagolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • parmezán ízlés szerint
  • 2 szál újhagyma/marék snidling apróra vágva

ajánlat

Akinek van, használjon öntöttvas serpenyőt, ez esetben a fokhagymát rá lehet dobni a sütés elején az olajra, nem fog leégni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a burgonyát, és fél cm vastag karikára vágjuk.
  2. Közepes lángon egy nagy lapos serpenyőben olajat hevítünk, és szépen egymás mellé belefektetjük a krumplikarikákat úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Addig sütjük őket, amíg az aljuk megbarnul, és a burgonya kezd puhulni (villával ellenőrizzük, kb. 5 perc).
  3. Megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük.
  4. Pár perc sütés után rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és a parmezánt, majd picit lepirítjuk. (A fokhagymát semmiképp ne tegyük hozzá túl korán, mert megég, és megkeseredik.)
  5. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott újhagymával/snidlinggel.  
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 766
elküldve: 4
receptkönyvben: 239
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Chococat

Mióta szakács: 2012.03.01.
17 recept

receptjellemzők

adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos krumpli, újhagymás-parmezános krumpli, parmezános-snidlinges krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!