r
Nosalty Logó

Parmezános turbó burgonya

NS
Parmezános turbó burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

529
Kalória
25.6g
Fehérje
57.4g
Szénhidrát
23g
Zsír
325.4g
Víz
34g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a burgonyát, és fél cm vastag karikára vágjuk.
  2. Közepes lángon egy nagy lapos serpenyőben olajat hevítünk, és szépen egymás mellé belefektetjük a krumplikarikákat úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Addig sütjük őket, amíg az aljuk megbarnul, és a burgonya kezd puhulni (villával ellenőrizzük, kb. 5 perc).
  3. Megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük.
  4. Pár perc sütés után rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és a parmezánt, majd picit lepirítjuk. (A fokhagymát semmiképp ne tegyük hozzá túl korán, mert megég, és megkeseredik.)
  5. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott újhagymával/snidlinggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egy kis sült krumplit? Naná! Most rögtön egy tállal! Sült krumpli/steak burgonya/röszti nálam mindig jöhet, ha „csipegethetnékem” támad, és sósra vágyom. Nem tudom, ki hogy van vele, de akármennyire szeretem a burgonyát, általában kétszer is meggondolom, hogy neki állok-e elkészíteni. Hogy miért? Vagy sok vele a bíbelődés, vagy egész egyszerűen éhen halok, míg a belőle készített ételt az asztalra tudom rakni. Ezt az agonizálást szüntette be az életemben az alábbi pofon egyszerű étel. Nem kell hozzá egy liter olaj, nem kell hámozni, nem kell várni, hogy felforrjon a víz. vagy hogy bemelegedjen a sütő. Előkészülettel együtt 15 perc, ha csak nassolni szeretnénk, ha főételnek szánjuk és 2 serpenyővel készítünk, 25 perc a szintidő. Az azért nem rossz – valljuk be.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek