r
Nosalty Logó

Tapenade fajitas, a mediterrán bejgli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tapenade fajitas, a mediterrán bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortillához

A tapenade-hoz

Összesen 783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortillához

A tapenade-hoz

Összesen 3129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tortillához

A tapenade-hoz

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5151 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    3422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 3129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tortillához

A tapenade-hoz

Elkészítés

A tortillához

  1. Kezdjük a tortillával: robotgéppel az összetevőket keverjük össze a víz felével, majd fokozatosan adjunk hozzá még annyi vizet, amennyit felvesz.
  2. Keverjük (vagy inkább dagasszuk) tovább még néhány percig, míg ruganyos nem lesz.
  3. A tésztánkat osszuk 8 egyenlő részre, formáljunk belőlük kis korongokat, és egy nedves konyharuhával takarjuk le. A tésztát kb. fél órán át pihentetjük, s addig elkészíthetjük a tapenade-t.
  4. Nyújtsuk laposra a tésztakorongokat, majd egy közepesen meleg serpenyőben (oldalanként 1 perc elegendő) egyenként süssük meg őket.
  5. A tapenade készítése: Ha a füge nem elég puha, áztassuk be 20-25 percre egy tál vízbe.
  6. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy botmixer segítségével aprítsuk ízlésünknek megfelelő állagúra.
  7. A kész tortillákat kenjük meg az elkészült tapanade-val, majd tekerjük fel őket (pont úgy, mint a palacsintákat szokták).
  8. Egy éles kés segítségével vágjunk ujjnyi vastag szeleteket, s tálalhatjuk is a kis „bejgliket”.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11502
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Receptkategóriák

Készítettem ma reggel egy isteni tapenade-t, de most egy picit eltértem a hagyományos recepttől. Új ízek, új köntösben: fügével készítettem el, és nem kenyérre kentem, hanem tortillába töltve „mediterrán bejgliket” készítettem. Kicsit utánaolvastam a tapenade eredetének is: A tapenade talán az egyik legismertebb étel Provance-ban. A neve a tapeno szóból származik, ami provanszál nyelven kapribogyót jelent (hiszen az egyik legfontosabb összetevője). Azonban már az időszámításunk előtti 2. századból származnak írásos bizonyítékok: Epityrum néven ismerték, bár kapribogyót még nem tartalmazott, viszont az összes többi hozzávaló már benne volt. Magozott zöld vagy fekete olajbogyó, fűszeres olívaolaj, esetenként ecet, koriander, kömény és menta.

Hozzávalók

A tortillához

A tapenade-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...