Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tahinis keksz

Tahinis keksz
Tahinis keksz
37 perc / előkészület: 20 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom. Ebből az adagból kb. 32 darab omlós-porhanyós aprósütemény lesz.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
  2. A tahinit kézi mixerrel elkeverjük a vajjal és porcukorral, majd hozzákeverjük a diót és a lisztet. Sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá kevés tejszínt is. A tésztából dió nagyságú golyókat formázzunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Egy villával kissé ellapítjuk, és megszórjuk kevés fahéjjal.
  3. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 15-17 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós keksz, keksz tahinival, szezámpasztás keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

438
tahini 100 g
vaj 100 g
porcukor 100 g
dió 100 g
finomliszt 300 g
főzőtejszín 3 ek
fahéj 0.5 kk