Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tabbouleh Angelina konyhájából

Tabbouleh Angelina konyhájából
Tabbouleh Angelina konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az igazán finom és könnyű jellegzetes libanoni étel, hamar a család kedvence lehet.  Hűsítő a lime és a menta ízével, szemet gyönyörködtető a színei miatt, ízletes és egészséges. Jellegzetessége a rengeteg petrezselyem, ami nagyon sok C vitamint tartalmaz. Elkészítése sem bonyolult, önállóan vagy grillezett húsok mellé köretnek ajánlom a fogyasztását. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha fogyni szeretnél, önállóan ajánlom fogyasztását, mivel keményítőt társítunk zöldséggel. Aki nem fogyókúrázik és szereti a különleges ízeket, előételként vagy grillezett húsok mellé remek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 100 g bulgurt vagy ha gluténmentesen akarjuk elkészíteni, kölest egy tálba szórunk, és forrásban lévő vízzel leöntjük, és lefedjük. Csipet himalája sóval ízesítjük, és lefedjük, amíg a szemek megduzzadnak.
  2. A paradicsomot lehéjazzuk, apró kockára vágjuk, az uborkát nyugodtan héjával együtt is feldarabolhatjuk.
  3. Aprítóba helyezzük a megmosott és megszárított petrezselyem és mentaleveleket, apróra mixeljük, ha nincs gépünk, természetesen egy jó éles kés is megfelel.
  4. Amikor a bulgur (köles) már minden folyadékot magába szívott, összekeverjük a felaprított hozzávalókkal, meglocsoljuk kis olívaolajjal és egy lime levével.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Angelina

Mióta szakács: 2015.08.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulgur, zöldséges bulgur, limeos-mentás bulgursaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SRB-BG
SRB-BG Sat, 2015-11-28 15:52

Ez nem tabbouleh. Az eredeti libanoni tabbouleh salátában (a másolatok szóra sem érdemesek) sokkal több a zöldpetrezselyem. Jártam már Libanonban, mert az egyik legjobb barátom libanoni, úgyhogy tudom, miről beszélek. Az ottaniak meg is sértődnének, ha valaki egy bulgurköretre ráaggatná a tabbouleh nevet. Mivel a bulgur ki is maradhat belőle. Vagyis bulgur nélkül is tabbouleh a tabbouleh. De ha van benne bulgur, akkor is legfeljebb 1-2 evőkanálnyi (szárazon mért mennyiség, kizárólag az aprószemű jó) jár két-három nagy csokor petrezselyemhez.

258
bulgur 100 g
paradicsom 1 nagy db
petrezselyem 2 csokor
menta 1 szál
uborka 10 dkg
olívaolaj 1 ek
lime 1 db
himalája só 1 csipet
víz 2 dl